Σύμπαν και άνθρωπος

Όλα στο σύμπαν αφορούν τη μεταμόρφωση.Η ζωή μας μοιάζει με τις σκέψεις που τη διαμορφώνουν.

Μάρκος Αυρήλιος

Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

ΚΑΝΟΝΕΣ ΓΙΑ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΜΝΗΜΗΣ


ΟΡΓΑΝΩΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΕΔΙΟ. Διαθέστε περισσότερο χρόνο για τα δυσκολότερα θέματα. Σιγουρευτείτε ότι αφιερώνετε χρόνο για αναψυχή και κοινωνικές δραστηριότητες.
ΞΕΚΙΝΕΙΣΤΕ ΝΑ ΜΕΛΕΤΑΤΕ ΓΙΑ 10-15 ΛΕΠΤΑ ΤΗ ΦΟΡΑ ΚΑΙ ΕΠΕΙΤΑ ΑΥΞΗΣΤΕ ΤΟ ΓΙΑ ΜΑΚΡΥΤΕΡΕΣ ΧΡΟΝΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥΣ. Διαβάστε για τα μεγαλύτερα δυνατά χρονικά διαστήματα. Μόνο, θυμηθείτε να είστε ρεαλιστικός. Εάν δεν μπορείτε πλέον να συγκεντρωθείτε ή να θυμηθείτε τι έχετε διαβάσει, σταματήστε. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να σπαταλάτε τον πολύτιμο χρόνο σας.
ΚΑΝΤΕ ΔΙΑΛΕΙΜΜΑΤΑ. Κάντε διαλείμματα κατά τη μελέτη. Ο μέσος χρόνος προσοχής για μια εργασία είναι περίπου 20 λεπτά. ΜΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΤΕ ΝΑ ΤΟ ΞΕΠΕΡΑΣΕΤΕ! Μελετείστε σε μικρές ποσότητες, κάντε ένα διάλλειμα και  μελετείστε έπειτα λίγο ακόμη. Μπορούμε να διατηρούμε πολλές πληροφορίες ταυτόχρονα. Καταστήστε αυτά τα διαλείμματα υποχρεωτικά. Ακόμα κι αν διαβάζετε ή μελετάτε πάρτε μερικά διαλείμματα. Δεν θέλετε να κουραστείτε γρήγορα και να τα παρατήσετε.
ΑΝΤΑΜΟΙΨΤΕ ΤΟΥΣ ΕΑΥΤΟΥΣ ΣΑΣ. Ανταμοίψτε τους εαυτούς σας για τη μελέτη, την εκμάθηση μιας δύσκολης έννοιας, ή τη συμπλήρωση ενός προγράμματος. Κάνετε τις ανταμοιβές που αναβάλλετε προκειμένου να μελετήσετε. Αυτό ενισχύει τη συμπεριφορά σας. Είναι πιθανότερο να μελετήσετε πάλι και να συγκεντρωθείτε εάν ξέρετε ότι υπάρχει μια ανταμοιβή στο τέλος της ολοκλήρωσης μιας υποχρέωσης.
ΒΡΕΙΤΕ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΘΕΣΗ. Ο τόπος που διαβάζετε μπορεί να επηρεάσει τη συγκέντρωσή σας και τις συνήθειες μελέτης σας. Σιγουρευτείτε ότι είστε άνετα, αλλά όχι πάρα πολύ άνετα. Το κάθισμα σε ένα γραφείο είναι προτιμητέο από το να βρεθείτε στο κρεβάτι.
ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΛΕΤΗ. Αυτό θα σας βοηθήσει να συνδέσετε αυτή την ιδιαίτερη θέση με τη μελέτη και θα διευκολύνει τη συγκέντρωση.
ΣΙΓΟΥΡΕΥΤΕΙΤΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΗΣΥΧΗ ΘΕΣΗ. Επιδιώκωντας έναν ήρεμο καλά φωτισμένο χώρο μελέτης είναι εξίσου σημαντικό.Το ραδιόφωνο που ακούγεται στο βάθος του διαδρόμου, μια TV στην διπλανή πόρτα, και οι ήχοι μιας ενδιαφέρουσας συνομιλίας είναι μερικοί από τους παράγοντες που μπορούν να ενοχλήσουν  σε έναν χώρο μελέτης.
ΑΠΟΒΑΛΕΤΕ ΤΙΣ ΠΡΟΦΑΝΕΙΣ ΑΠΟΣΠΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΡΟΣΟΧΗΣ. Μερικές από τις πιό κοινές αποσπάσεις της προσοχής είναι τηλεφωνήματα ή οι φίλοι και τα μέλη της οικογένειας που περνούν από εκεί για να κουβεντιάσουν. Αφαιρέστε τις εφημερίδες, τα περιοδικά, και την ατελή εργασία από τον χώρο μελέτης σας. Ακόμη και η θέα ενός εγχειριδίου από μια άλλη ενότητα, μπορεί να χρησιμεύσει ως μια υπενθύμιση άλλων ζητημάτων, αναγκάζοντας σας να σπαταλήσετε το χρόνο σας. Μόλις αναγνωρίσετε αυτές τις απλές αποσπάσεις της προσοχής, μπορείτε να τις αποβάλετε και να βελτιώσετε τις δεξιότητες μελέτης σας.
ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΟΤΙ Η ΜΝΗΜΗ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΡΤΗΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΙΝΕΙΣΤΕ. Η μελέτη μιας  κατάστασης παρόμοια με αυτήν στην οποία εφαρμόζετε τη γνώση σας, αυξάνει τις πιθανότητές σας να ανακτήσετε τις σχετικές πληροφορίες.

Η ΜΝΗΜΗ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΕΞΑΡΤΗΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ. Η μελέτη με μια συναισθηματική κατάσταση παρόμοια με αυτήν που έχετε κατά τη διάρκεια των εξετάσεων, αυξάνει τις πιθανότητές σας να θυμηθείτε όσα έχετε μάθει. Κατά τη μελέτη, κρατήστε την ίδια εστίαση και προσοχή που έχετε στην εργασία σας. Εάν είστε  χαλαρωμένος κατά τη διάρκεια της μελέτης σας, δεν θα ταιρίαζε με το επίπεδο ενεργοποίησης που φθάνετε κατά τη διάρκεια της εργασίας σας. Πρέπει να αυξήσετε τα επίπεδά σας συγκέντρωσης και ενεργοποίησης κατά τη διάρκεια της μελέτης σας, για να αυξήσετε τις πιθανότητές σας να θυμηθείτε το μελετημένο υλικό όταν απαιτείται.

 http://www.diakrisi.net/NEWSGR/WhatIsPublicRelationsGR.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου