Σύμπαν και άνθρωπος

Όλα στο σύμπαν αφορούν τη μεταμόρφωση.Η ζωή μας μοιάζει με τις σκέψεις που τη διαμορφώνουν.

Μάρκος Αυρήλιος

Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012

Συγκλονιστική φωτογραφία φαίνεται να συνδέει Γερμανούς αξιωματικούς με τη Γενοκτονία των Αρμενίων


ΙΣΤΟΡΊΑ: jyllands-posten.dk
Στην εικόνα από το 1915 παρουσιάζει μια σειρά από αξιωματικούς μπροστά από τα ερείπια των ανθρώπων διάσπαρτα στο έδαφος. Νούμερο δύο και τρία από τα αριστερά είναι ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ, καθώς η εικόνα δείχνει ότι η Γερμανία ήταν στην πραγματικότητα me μεγαλύτερη συμμετοχή σε συστηματική εξόντωση των 1,5 εκατ Αρμενίων της Τουρκίας το 1915.

Φωτογραφία: Αρμενική Γενοκτονία Μουσείο

Συγκλονιστική φωτογραφία εγείρει νέα ερωτήματα
ΤΗΣ UFFE CHRISTENSEN
Η Γερμανία ήταν ίσως να έχει ασχοληθεί με τη μαζική γενοκτονία στην Τουρκία των 1,5 εκατ Αρμενίων της Τουρκίας το 1915 από ό, τι ξέρετε.
Μια αδημοσίευτη φωτογραφία από το 1915, θα βοηθήσει σε πολλά σημεία να αλλάξει η αντίληψη αναφορικά με την συμμετοχής της Γερμανίας στην αιματηρή γενοκτονία των Αρμενίων της Τουρκίας το 1915.
Η φωτογραφία είναι από τα αρχεία του Hayk Demoyan, διευθυντή του ειδικού μουσείο γενοκτονίας στην πρωτεύουσα της Αρμενίας Ερεβάν.
Η εικόνα δείχνει τρεις Τούρκους αξιωματικούς, έναν Κούρδο, και - ιδιαίτερα - δύο ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥΣ που στέκονται μπροστά από τα ερείπια των ανθρώπων διάσπαρτα στο έδαφος.
Η εικόνα πιστεύει η ειδική Επιμελήτρια, ότι χρονολογείται από το 1915, όταν η Τουρκία κινηθηκε βίαια εξολοθρεύοντας συστηματικά 1,5 εκατ. Αρμένιους και χαρακτηρίστηκε ως το πρώτο ολοκαύτωμα του 20ού αιώνα.
Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ Δεν είχε δημοσιευθεί ποτέ ξανά
Η εικόνα δεν έχει ποτέ δημοσιευθεί και υπήρχε στα αρχεία για σχεδόν 100 χρόνια.
Και να φέρει και πάλι τα ερωτήματα: Μήπως Γερμανία ήταν περισσότερο ενεργά στη γενοκτονία των Αρμενίων; Και αν ναι, σε ποιο επίπεδο;
Αν και οι ιστορικοί δεν αμφιβάλλουν ότι η Γερμανία είχε εμπλακεί ενεργά και σε μεγάλη κλίμακα, είναι τα δύο ερωτήματα τα οποία δεν έχουν ποτέ 100 τοις εκατό απαντηθεί- και ποτέ ίσως να απαντηθούν Εκφράζεται μεγάλη αηδία
Δεδομένου ότι η γενοκτονία έλαβε χώρα, ΓΕΡΜΑΝΟΙ Διπλωμάτες στην Τουρκία εξέφρασαν την αηδία και απογοήτευση τους στην τουρκική μεταχείριση των Αρμενίων - και το γερμανικό κοινοβούλιο καταδίκασε απερίφραστα τη γενοκτονία.
Ένας Γερμανός στρατιωτικός γιατρός, ο Armin Wegner, ο οποίος ήταν στην περιοχή το 1915, είχε τόσο συγκλονιστεί από αυτό που τα είδε σε σημείο όπως πίστευε ότι κινδύνευε η ζωή του από τουρκικές ακρότητες, με τη συστηματική λήψη φωτογραφιών. Πολλά χρόνια αργότερα ομολόγησε για λογαριασμό της Γερμανίας αναφορικά με τους Εβραίους του Χίτλερ για το διωγμό των Εβραίων. Συνελήφθη και βασανίστηκε από την Γκεστάπο.
Επέζησε του πολέμου και σήμερα έχει επιτύχει κατάσταση ήρωας στο Ισραήλ - μερικές από τις στάχτες του, είναι επίσης θαμμένος στο Μουσείο Γενοκτονίας Αρμενίων στο Ερεβάν.
Η εικόνα αποθηκεύεται στο αρχείο
Η φωτογραφία δείχνει Αξιωματικούς οι οποίοι εντοπίστηκαν ως δύο Γερμανοί αξιωματικοί, είναι - πιστεύω λέει ο Hayk Demoyan – από φωτό σε μια τοποθεσία που ονομάζεται Yerznka, όπου χιλιάδες Αρμένιοι δολοφονήθηκαν συστηματικά από τους Τούρκους.
Η εικόνα έχει προκύψει από τα αρχεία, όπου συνδέθηκε με έναν αυτόπτη μάρτυρα της γενοκτονίας.
Οι ιστορικοί ερευνούν ακόμη έντονη στην μαζική εξόντωση τους Τούρκους των Αρμενίων και τον μεγάλο Γερμανικό ρόλο.
Έχει, μεταξύ άλλων, τεκμηριωμένο ότι πολλοί ήταν οι Γερμανοί Αξιωματικοί, οι οποίοι το 1915 ήταν σταθμευμένοι στην Τουρκία και, επομένως, γνώριζαν για την γενοκτονία, όπως και ότι η Γερμανία έλαβε εξαίρεση, οι δε πρακτικές εξόντωσης που έγιναν πράξη αργότερα ήρθαν να παίξουν σημαντικό ρόλο στην εξόντωση των Εβραίων από τον Χίτλερ.
Άουσβιτς διοικητής στην Τουρκία
Το πιο «περίοπτη» περίπτωση ήταν ο Rudolf Hoess , με το βαθμό του λοχαγού ήταν στην Τουρκία το 1916. Από το 1940 - 1943, ο Hoess ήταν διοικητής του Άουσβιτς στην Κρακοβία της νότιας Πολωνίας.
Konstantin Freiherr von Neurath ήταν το 1915 στην Τουρκία με την ειδική αποστολή να παρακολουθεί και να καταγράφει την τουρκική εξόντωση των Αρμενίων. Έπαιξε αργότερα έναν πολύ ενεργό ρόλο στην εξωτερική πολιτική του Χίτλερ και την εξόντωση των εβραίων.
Ποιοι είναι οι δύο Γερμανοί αξιωματικοί, κοιτάζοντας την εικόνα από το 1915 δεν είναι γνωστό αναφορικά με τα ονόματα τους.

http://exomatiakaivlepo.blogspot.com/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου