Σύμπαν και άνθρωπος

Όλα στο σύμπαν αφορούν τη μεταμόρφωση.Η ζωή μας μοιάζει με τις σκέψεις που τη διαμορφώνουν.

Μάρκος Αυρήλιος

Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012

Πώς επαληθεύεται η Βίβλος με την αναζωογόνηση και ανάσταση των οστών;

Ο Ιεζεκιήλ καθώς προφητεύει την αναζωογόνηση των οστών και την ανάσταση του ανθρώπου!..
Η συγκλονιστική αναφορά του Ησίοδου και η επαλήθευση της προφητείας του Ιεζεκιήλ για την αναζωογόνηση και ανάσταση των οστών του ανθρώπου με την επιβεβαίωση της Επιστήμης, μέσω του DNA!..
Είναι γεγονός ότι για τον προφήτη Ιεζεκιήλ έχουν γραφεί πολλά για τις υποτιθέμενες σχέσεις του με εξωγενείς παράγοντες, λόγω των οραμάτων που έβλεπε, και πολλά άλλα ηχηρά παρόμοια. Κι όμως!.. Ουδείς εξ αυτών έδωσε προσοχή στο 37ο κεφάλαιο του βιβλίου για τον Ιεζεκιήλ, όπου προφητεύει την αναζωογόνηση και ανάσταση των αποξηραμένων οστών, το οποίο είχε κάνει εντύπωση και στον εθνικό ποιητή μας Διονύσιο Σολωμό!
Ας δούμε, όμως, τι λέει ακριβώς το κεφάλαιο αυτό, σύμφωνα με την Μετάφραση των Εβδομήκοντα και την νεοελληνική απόδοση της Ελληνικής Βιβλικής Εταιρείας:
Το όραμα της πεδιάδας με τα ξερά κόκαλα
1 Ένιωσα πάνω μου τη δύναμη του Κυρίου. Μ' έβγαλε με το Πνεύμα του έξω, μ' έφερε σε μια πεδιάδα που ήταν γεμάτη κόκαλα 2 και με περιέφερε πάνω απ' αυτά. Τα κόκαλα ήταν πάρα πολλά και πολύ ξερά, απλωμένα στην πεδιάδα.
3 «Άνθρωπε», με ρώτησε, «μπορούν να γίνουν ζωντανοί άνθρωποι αυτά τα κόκαλα;» Κι εγώ απάντησα: «Κύριε, Θεέ, εσύ ξέρεις». 4 Τότε μου είπε: «Μίλα εκ μέρους μου σ' αυτά τα κόκαλα και πες τους: "κόκαλα εσείς ξερά, 5 ο Κύριος ο Θεός σάς λέει: Προσέξτε! Εγώ θα φέρω πνοή μέσα σας και θα πάρετε ζωή.6 Θα σας δώσω νεύρα και θα κάνω να'ρθει πάνω σας σάρκα και θα τη σκεπάσω με δέρμα• μετά θα σας δώσω πνοή και θα πάρετε ζωή. Τότε θα μάθετε ότι εγώ είμαι ο Κύριος».
7 Προφήτεψα, λοιπόν, κατά πώς διατάχθηκα. Κι εκεί που προφήτευα, έγινε ένας θόρυβος κι ακούγονταν τριξίματα• τα κόκαλα πλησίαζαν το ένα το άλλο.8 Ύστερα κοίταξα και είδα ότι νεύρα και σάρκες φύτρωναν πάνω στα κόκαλα και μετά ντύθηκαν με δέρμα ζωή όμως δεν υπήρχε ακόμα μέσα τους.
5 Τότε μου είπε ο Κύριος: «Μίλα εκ μέρους μου στην πνοή της ζωής! Προφήτεψε, άνθρωπε, και πες της: "ο Κύριος ο Θεός λέει: Έλα, πνοή, από τις τέσσερις άκρες και μπες μέσα σ' αυτά τα πτώματα για να ξαναπάρουν ζωή"».10 Προφήτεψα, λοιπόν, όπως με πρόσταξε ο Κύριος. Μπήκε τότε ή πνοή της ζωής στα πτώματα και αναστήθηκαν και στάθηκαν στα πόδια τους, κι ήταν ένα πάρα πολύ μεγάλο στράτευμα.
11 «Άνθρωπε», μου είπε ο Κύριος, «αυτά τα κόκαλα συμβολίζουν τους Ισραηλίτες, οι οποίοι λένε συνεχώς ότι είναι σαν ξερά κόκαλα, ότι χάθηκε κάθε ελπίδα γι’ αυτούς, ότι είναι χαμένοι πια. 12 Γι' αυτό, προφήτεψε και πες τους ότι εγώ, ο Κύριος ο Θεός, λέω: "θ' ανοίξω τους τάφους σας και θα σας βγάλω μες απ' αυτούς, λαέ μου, και θα σας φέρω στη χώρα του Ισραήλ. 13 Κι όταν το κάνω αυτό θα μάθετε ότι εγώ είμαι ο Κύριος.14 Θα σας δώσω το Πνεύμα μου και θα ξαναβρείτε τη ζωή. Θα σας φέρω στη χώρα σας και θα μάθετε ότι εγώ είμαι ο Κύριος. Το είπα και θα το κάνω εγώ, ο Κύριος».
Ο ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΣΟΛΩΜΟΣ
O εθνικός ποιητής Διονύσιος Σολωμός, μαχητικός υπέρμαχος της Ελευθερίας αλλά και της εθνικής μας γλώσσας, σε μια χαρακτηριστική προσωπογραφία του.
Το γεγονός και μόνον ότι η παραπάνω προφητεία συγκίνησε και προβλημάτισε τον ίδιο τον εθνικό μας ποιητή Διονύσιο Σολωμό (1798-1857) είναι κάτι το οποίο εμβάλλει σε προβληματισμό και το γράφοντα, όταν θυμάται την επίσκεψή του για πρώτη φορά σε μια πενθήμερη εκδρομή του Γυμνασίου Δάφνης Καλαβρύτων στην Ζάκυνθο και έβλεπε το Μαυσωλείο, όπου υπήρχαν τα οστά του Διονυσίου Σολωμού και του Ανδρέα Κάλβου (1792-1869).
Η συγκίνησή του γινόταν ακόμη πιο μεγάλη όσο έβλεπε τον Γυμνασιάρχη να δακρύζει μπροστά στα οστά του Σολωμού και να λέει: «Κάποια στιγμή θ’ αναστηθούν κι αυτά, όπως το έλεγε κι ο Προφήτης Ιεζεκιήλ» (!!).
Η αίθουσα του Μαυσωλείου της Ζακύνθου, όπου φυλάσσονται τα οστά του Εθνικού ποιητή Διονύσιου Σολωμού και του άλλου μεγάλου ποιητή Ανδρέα Κάλβου. « Απ' τα κόκκαλα βγαλμένη / των Ελλήνων τα ιερά,/και σαν πρώτα ανδρειωμένη,/ χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!..» λέει ο Εθνικός μας Ύμνος! Κι όπως έλεγε ο Ιεζεκιήλ τα οστά των ανθρώπων κάποια στιγμή θα αναζωογονηθούν και θα αναστηθούν!..
ΚΑΙ ΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΣΕΛΑΣ;
Ο πολικός σέλας, ως γνωστόν, είναι ένα φωτεινό φαινόμενο της ανώτερης ατμόσφαιρας, το οποίο εμφανίζεται ως φεγγοβολή, κυρίως στις περιοχές του βόρειου και νότιου Πόλου. Τα πολικά σέλα παρουσιάζονται πάντοτε με πολύ διαφορετικούς χρωματισμούς και σχήματα: άλλοτε έχουν έντονο και λαμπρό φως, από το λευκό προς το κίτρινο και το κόκκινο ή προς το κυανοπράσινο, και άλλοτε διάχυτο κα ασταθές. Τα σχήματα με τα οποία συνήθως εμφανίζονται έχουν μορφή φωτεινών τόξων, που αρχίζουν από τον ορίζοντα και χάνονται προς τα επάνω δίνοντας την εντύπωση μιας μεγάλης κουρτίνας με κρόσσια ή μιας βεντάλιας με την κορυφή προς τον ορίζοντα. Και οι διαστάσεις τους όμως ποικίλλουν: άλλοτε είναι εκτεταμένα και επιβλητικά και καταλαμβάνουν μεγάλο τμήμα του ουρανού κα άλλοτε μέτρια ή μόλις αντιληπτά. Μετρήσεις με τριγωνομετρικές μεθόδους απόδειξαν ότι τα ύψη στα οποία εμφανίζονται τα πολικά σέλα περιλαμβάνονται μεταξύ 100 και 200 χλμ. Έχουν όμως παρατηρηθεί σέλα και σε ύψος 1000 χλμ. ή και μόνο 50 χλμ.
Το Βόρειο Σέλας
Το πολικό σέλας αρχίζει να εμφανίζεται σχεδόν πάντοτε σε πολύ μεγάλα ύψη και κατόπιν κατεβαίνει χαμηλότερα. Άλλοτε διαρκεί μόνο λίγες ώρες και άλλοτε ολόκληρες ημέρες. Τα πολικά σέλα που έχουν μεγάλη διάρκεια είναι και τα επιβλητικότερα.
Το σέλας εμφανίζεται και στις δύο πολικές περιοχές, αλλά συχνότερα σε εκείνες του Βόρειου Πόλου, γι’ αυτό επικράτησε η ονομασία «Βόρειος Σέλας». Οι περιοχές στις οποίες είναι συχνότερα εμφανές είναι το Λαμπραδόρ, η Ισλανδία, η Ν. Γροιλανδία, η Β. Σιβηρία, η Αλάσκα και οι περιοχές του Β. Καναδά. Όταν το πολικό σέλα εμφανίζεται με μεγάλες διαστάσεις και σε μεγάλο ύψος, τότε γίνεται ορατό και από περιοχές που βρίσκονται σε χαμηλότερα γεωγραφικά πλάτη.
Διαβάστε, τώρα, ένα σχόλιο, που βρήκαμε μέσα στο διαδίκτυο:
«Μερικοί ερευνητές πιστεύουν ότι κάποιες από τις προϊστορικές βραχογραφίες που έχουν βρεθεί μέσα σε σπήλαια γύρω από τη Μεσόγειο , αποτελούν αναπαραστάσεις του Βορείου σέλαος. Το ακόλουθο απόσπασμα από το βιβλίο του Ιεζεκιήλ στην Παλαιά Διαθήκη, πιθανόν είναι μια περιγραφή του σε πλήρη ενεργοποίηση:
«Και είδα, και να, ένας ανεμοστρόβιλος ερχόταν από το Βορρά, ένα μεγάλο σύννεφο, και φωτιά περιστρεφόμενη΄ και ολόγυρά του μια λάμψη, κι από μέσα απ΄ αυτό φαινόταν σαν όψη ηλέκτρου, μέσα στη φωτιά. Και μέσα απ΄ αυτό φαινόταν ένα ομοίωμα τεσσάρων ζώων…και κάθε ένα είχε τέσσερα πρόσωπα, και κάθε ένα είχε τέσσερις φτερούγες. Και τα πόδια τους ήσαν πόδια όρθια΄ και το πέλμα του ποδιού τους ήταν όμοιο με πέλμα ποδιού μοσχαριού΄ και σπινθηροβολούσαν σαν όψη χαλκού γυαλισμένου… Και το ομοίωμα του στερεώματος που ήταν πιο ψηλά από το κεφάλι των ζώων, ήταν σαν όψη φοβερού κρυστάλλου, απλωμένου πάνω από τα κεφάλια τους…Όπως η θέα του τόξου, που γίνεται στο σύννεφο κατά την ημέρα της βροχής, έτσι ήταν η θέα του ομοιώματος και της λάμψης, ολόγυρα.»
Μια αρκετά ποιητική περιγραφή ενός φαινομένου που κάλλιστα θα μπορούσε αν είναι ένα πολύ ενεργό Βόρειο σέλας, γύρω στα 600 π.Χ. Στην Παλαιά Διαθήκη υπάρχουν πολλά ακόμη αποσπάσματα που θα μπορούσε κανείς να ισχυριστεί ότι αποτελούν ερμηνείες του Βορείου σέλαος. Ιερεμίας (1,13), Ζαχαρίας (1,8) και άλλες, αλλά καμιά από αυτές δεν είναι τόσο πειστική όσο του Ιεζεκιήλ.» *
Πόσα πράγματα μπορεί να σκεφθεί κανείς…
ΤΟ ΤΕΛΕΙΟ ΡΟΜΠΟΤ – ΑΝΘΡΩΠΟΣ
Για όσους πιστεύουν ακόμη ότι ο Ιεζεκιήλ είχε σχέση μόνον με … εξωγήϊνους και όχι με τον ίδιο τον Θεό, που του έδωσε το προφητικό χάρισμα, ας διαβάσουμε μία είδηση, που δημοσίευσε η ηλεκτρονική εφημερίδα «Ζούγκλα» του κ Μάκη Τριανταφυλλόπουλου την 7ην Οκτωβρίου 2008 και ώρα 16:41΄, με τίτλο: «Το τέλειο ρομπότ-άνθρωπος», όπου μεταξύ άλλων λέει τα εξής:
«Με την πρώτη ματιά, νομίζουμε ότι είναι ένα μικρό παιδί. Και όμως, πρόκειται για το τελειότερο ρομπότ που έχει φτιαχτεί μέχρι σήμερα. Το όνομά του είναι Ρέπλι Ρ-1 και οι δημιουργοί του είχαν ως πρότυπο για την κατασκευή του, ένα συνηθισμένο 5χρονο κορίτσι από την Ιαπωνία. Η εντύπωση ζωντάνιας που δίνει επιτεύχθηκε χάριν στους 50 ενσωματωμένους αισθητήρες και μία σειρά μηχανισμών, που το βοηθούν να κινείται ακριβώς, όπως ένας άνθρωπος. Οι Γιαπωνέζοι κατασκευαστές του από το πανεπιστήμιο Τσουκούμπα της Οσάκα, έφτιαξαν το σώμα του από ευλύγιστη σιλικόνη. Ωστόσο, αν και το ρομπότ μοιάζει απίστευτα με έναν κανονικό άνθρωπο, οι ειδικοί λένε ότι η όψη του χρειάζεται λίγη παραπάνω δουλειά, αφού είναι ιδιαίτερα τρομαχτική, ειδικά για τα μικρά παιδιά.» (!!)
Το τέλειο ρομπότ – άνθρωπος, που κατασκεύασαν Ιάπωνες επιστήμονες, επαληθεύοντας εις το ακέραιον τον προφήτη Ιεζεκιήλ: «και είδον και ιδού επ' αυτά νεύρα και σάρκες εφύοντο, και ανέβαινεν επ' αυτά δέρμα επάνω , και πνεύμα ουκ ην επ' αυτοίς.» (Ιεζ. 37, 8). Αλλά και ο Ησίοδος διηγείται το μύθο των πέντε ανθρώπινων γενεών: της χρυσής, της αργυρής, της χάλκινης, της ηρωικής και της σιδηράς, στην οποία ανήκει και ο ίδιος. Στην εποχή του έχει επικρατήσει η αδικία και η ύβρις, γι' αυτό η γενιά του θα παρακμάσει και θα εξαφανιστεί.
------------------
* http://clubs.pathfinder.gr/anima/116408?start=2



http://www.sakketosaggelos.gr/


Προσωπικό σχόλιο:Εντυπωσιακές αναφορές.Επιμένω στην εξωγήινη πηγή της γνώσης αυτής.Δεν μπορώ να φανταστώ έναν Θεό,ενέργεια καθαρή και παντοδύναμη,να αποκτά υλικά χαρακτηριστικά,όπως φωνή,για να ενημερώσει τον άνθρωπο για το DNA του,σε μιά εποχή,που δεν μπορούσε να χρησιμοποιήσει αυτή τη γνώση.Ο Θεός δεν είναι ο ασπρομάλλης παππούλης,γιατί αν είναι έτσι δεν διαφέρει ο χριστιανισμός από τον δωδεκαθεϊσμό.Μην ελέγχει ο φόβος την λογική και την ψυχή μας....
Δάνου Δέσποινα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου