Σύμπαν και άνθρωπος

Όλα στο σύμπαν αφορούν τη μεταμόρφωση.Η ζωή μας μοιάζει με τις σκέψεις που τη διαμορφώνουν.

Μάρκος Αυρήλιος

Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

ΤΑ ΑΙΓΥΠΤΙΑΚΑ ΖΩΔΙΑ: συμβατότητα και χαρακτηριστικά

 http://dreams.pblogs.gr/

Ί Είσαι Νείλος (Nile), αν γεννήθηκες: από 1 έως 7 Ιανουαρίου ή 18 έως 28 Ιουνίου ή 1 έως 7 Σεπτεμβρίου ή 18 έως 26 Νοεμβρίου.

Ί Είσαι Άμων-Ρα (Amon-Ra), αν γεννήθηκες: από 8 έως 21 Ιανουαρίου ή από 1 έως 11 Φεβρουαρίου.

Ί Είσαι Μουτ (Mout), αν γεννήθηκες: από 22 έως 31 Ιανουαρίου ή από 8 έως 22 Σεπτεμβρίου.

Ί Είσαι Γκεμπ (Geb), αν γεννήθηκες: από 12 έως 29 Φεβρουαρίου ή από 20 έως 31 Αυγούστου.

Ί Είσαι Όσιρις (Osiris), αν γεννήθηκες: 1 έως 10 Μαρτίου ή 27 Νοεμβρίου έως 18 Δεκεμβρίου.

Ί Είσαι Ίσις (Isis), αν γεννήθηκες: από 11 έως 31 Μαρτίου ή από 18 έως 29 Οκτωβρίου ή από 19 έως 31 Δεκεμβρίου.

Ί Είσαι Θωθ (Thoth), αν γεννήθηκες: από 1 έως 19 Απριλίου ή από 8 έως 17 Νοεμβρίου.

Ί Είσαι Ώρος (Horus), αν γεννήθηκες: από 20 Απριλίου έως 7 Μαΐου ή από 12 έως 19 Αυγούστου.

Ί Είσαι Άνουβις (Anubis), αν γεννήθηκες: από 8 έως 27 Μαΐου ή από 29 Ιουνίου έως 13 Ιουλίου.

Ί Είσαι Σεθ (Set), αν γεννήθηκες: από 28 Μαΐου έως 18 Ιουνίου ή από 28 Σεπτεμβρίου έως 2 Οκτωβρίου.

Ί Είσαι Μπαστέτ (Bastet), αν γεννήθηκες: από 14 έως 28 Ιουλίου ή από 23 έως 27 Σεπτεμβρίου ή από 3 έως 17 Οκτωβρίου.

Ί Είσαι Σεχμέτ (Sekhmet), αν γεννήθηκες: από 29 Ιουλίου έως 11 Αυγούστου ή από 31 Οκτωβρίου έως 7 Νοεμβρίου.

 

Τα χαρακτηριστικά των αιγυπτιακών ζωδίων

 

Νείλος: Αν είστε γεννημένοι κάτω από την προστασία του Νείλου, αναζητάτε την αρμονία του σώματος και του πνεύματος, που θα σας ενώνει με τα πρόσωπα που αγαπάτε. Τρυφεροί αλλά και παθιασμένοι, ψάχνετε ασταμάτητα για το άλλο σας μισό, με κριτήρια την ψυχική ομορφιά, τη διάνοια και την πνευματικότητα. Αισθάνεστε απαίσια όταν έχετε να αντιμετωπίσετε την ασχήμια, τη βλακεία και την κακία. Το γεγονός αυτό σας ωθεί να ονειρεύεστε ένα καλύτερο κόσμο και σας παρασύρει σε μια εικονική πραγματικότητα που τη «ζείτε» με το δικό σας τρόπο. Εκτός όμως από τα παραμύθια, έχετε μεγάλο ταλέντο στην έκφραση των συναισθημάτων σας. Με το χιούμορ και τη φαντασία σας, κατακτάτε και το πιο δύσκολο ακροατήριο. Παρόλο που η ευαισθησία σας είναι μεγάλη, η ικανότητά σας να ελέγχετε τον εαυτό σας, σας επιτρέπει να αντιμετωπίζετε σωστά τις δύσκολες καταστάσεις. Η διαίσθησή σας, σας βοηθάει να ανακαλύπτετε τα πρόσωπα αλλά και τους τόπους που σας φέρνουν τύχη. Η προσωπικότητά σας είναι πλούσια και λαμπερή. Κυριολεκτικά «μαγνητίζετε» τους άλλους, που επιβραβεύουν την υπομονή σας και σας υπενθυμίζουν το ιδιαίτερο χάρισμά σας στην επικοινωνία. Με τη καλοσυνάτη συμπεριφορά σας, μπορείτε ακόμα να λειτουργήσετε σαν ένας θαυμάσιος σύμβουλος στους ανθρώπους του περιβάλλοντός σας, και όχι μόνο. Είστε πρόσωπα ευχάριστα με δεκτικότητα και υπομονή. Ξεχωρίζετε εύκολα το καλό από το κακό, ενώ στις σχέσεις σας είστε σταθεροί, αν και κάποιες φορές απρόβλεπτοι. Στη ζωή σας απολαμβάνετε συνήθως αφθονία και θεωρείστε τυχεροί.

 

Άμμων-Ρα: Ο Άμμωνας «κυριαρχούσε» την ώρα της γέννησής σας και σας χάρισε τον ήλιο, μια μοναδική πηγή ενέργειας, που σας κάνει να ξεχωρίζετε. Σας προίκισε με την καταπληκτική ικανότητα που σας επιτρέπει να «βλέπετε» βαθιά μέσα στην ψυχή των άλλων και να διακρίνετε τα ταλέντα, τις ανησυχίες αλλά και τις πραγματικές τους προθέσεις. Το γεγονός αυτό σας βοηθάει να διακρίνετε και να προσπερνάτε τις παγίδες. Οι άλλοι σας αγαπούν, αφού μπορείτε να καθησυχάζετε τις αγωνίες τους και να καθοδηγείτε τα βήματά τους. Κάτω από την πανίσχυρη προστασία του πιο σημαντικού θεού της Αιγύπτου και χάρη στα ψυχικά χαρίσματά σας, μπορείτε να «πιάνετε» όλα όσα ξεφεύγουν από την κοινή λογική των θνητών. Διαθέτετε το «δώρο» της ενόρασης και σπάνια πέφτετε έξω στις συμβουλές που δίνετε στους φίλους σας. Το χάρισμα αυτό, μπορεί να λειτουργήσει όμως και ανασταλτικά, από τη στιγμή που κανένας δεν έχει τη δυνατότητα να σας πει ένα αθώο ψέμα! Η άνεση και η συμπεριφορά σας «κατακτούν» τους άλλους που δεν αντιστέκονται στη γοητεία σας. Η γενναιοδωρία σας εντυπωσιάζει, αφού δεν ζητάτε ποτέ ανταλλάγματα σε όσα προσφέρετε. Το πάθος, χαρακτηρίζει τους έρωτές σας και ο μόνος εχθρός σας είναι η υπερβολή! Είστε δυνατοί και αποτελεσματικοί, και οι άνθρωποι σάς αναζητούν για καθοδήγηση. Θέλετε να κάνετε καλό στους άλλους αλλά μπορεί να παρεμβαίνετε περισσότερο από ό,τι θα έπρεπε. Έχετε λαμπερή προσωπικότητα, αν και κάποιες φορές μπορεί να μην ξέρετε να διαχειριστείτε αυτή τη λάμψη.

 

Μουτ: Από τη στιγμή που ήρθατε στον κόσμο κάτω από την επιρροή της Μουτ, τα πόδια σας πατούν σταθερά στη γη και αντιμετωπίζετε με ρεαλισμό τη ζωή. Ανήκετε στην κάστα εκείνη των ανθρώπων που ξέρουν να αναλαμβάνουν τις ευθύνες και τις υποχρεώσεις τους, ενώ συγχρόνως προσπαθούν να καλύψουν τις ανάγκες τους. Σας χαρακτηρίζει μια έμφυτη περιέργεια για οτιδήποτε καινούργιο. Κατά βάθος, είστε ένας γεννημένος καλλιτέχνης, που κρύβει τις ευαισθησίες του και απομονώνεται για να προστατευθεί. Αρκετά συχνά οι άλλοι σας θεωρούν μυστικοπαθείς, μεμψίμοιρους, «περίεργους» αλλά και φωτισμένους. Η αλήθεια είναι ότι προβληματίζεστε, αφού πιστεύετε ότι η χαρά «πληρώνεται». Το αντίτιμο για εσάς είναι οι ενοχή που νιώθετε όταν σας αγαπούν ή όταν νιώθετε ευτυχισμένοι. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα τη μελαγχολία, τον αυτοσαρκασμό και τη ροπή στη μοναξιά. Η ανάγκη για αυτοπροστασία και η ευαισθησία σας, εμποδίζουν τους άλλους να μοιραστούν τον τεράστιο ψυχικό πλούτο σας και φρενάρουν την ερωτική «επανάσταση». Ένα «οιδιπόδειο» που υποβόσκει, σας σπρώχνει σε σχέσεις που υπόσχονται τρυφερότητα, προστασία και αμφίβολο ερωτισμό. Αν και είστε ικανοί να κάνετε τα πάντα μέσα από την αγάπη, πέφτετε θύματα της αφέλειάς σας ή της εμπιστοσύνης σε ανθρώπους που δεν την αξίζουν. Τελικά, θα πιστέψετε στον εαυτό σας και θα κερδίσετε την αγάπη που πραγματικά επιθυμείτε. Είστε άνθρωποι ήρεμοι και δημιουργικοί. Θέλετε να γνωρίζετε νέο κόσμο και ανθρώπους, ενώ έχετε μεγάλη περιέργεια, η οποία όμως πολλές φορές καταπιέζεται από την ήρεμη φύση σας.

 

Γκεμπ: Ο Γκεμπ ήταν παρών στη γέννησή σας και σας προίκισε με μια γοητευτική φύση, μια υπερευαίσθητη ψυχή και μια εντυπωσιακή εμφάνιση! Δεν θα περάσετε ποτέ απαρατήρητοι από τα μάτια των άλλων, γεγονός που συχνά μπορεί να καταντάει ενοχλητικό, αφού δεν έχετε μάθει να λέτε συχνά «όχι». Είστε πάντα έτοιμοι να βοηθήσετε τους πάντες, να υποστηρίξετε τις απόψεις τους, να καλύψετε τις ανάγκες τους. Δίκαιοι, ευθείς και γενναιόδωροι, αποτελείτε το πρότυπο της καλοσύνης και συχνά γίνεστε αντικείμενο εκμετάλλευσης. Στη πραγματικότητα, η ανιδιοτέλεια και η χαρά της προσφοράς σας κάνουν να ξεχνάτε τελείως τις δικές σας επιθυμίες και τις βασικές ανάγκες σας. Ο Γκεμπ σας χαρίζει μια ανυπέρβλητη γλυκύτητα στις κινήσεις και τη συμπεριφορά σας. Ειρηνοποιοί και ιεραπόστολοι, ψάχνετε την αρμονία και αποφεύγετε την αυστηρότητα, που τη θεωρείτε τυραννία. Λατρεύετε την τρυφερότητα και τη γαλήνη. Χάρη στην πρακτική πλευρά του εαυτού σας, διαθέτετε σε επάρκεια το χάρισμα της οργάνωσης. Όποιο και αν είναι το αντίτιμο, εσείς θα κρατήσετε πάντα τις υποσχέσεις σας. Αντίθετα, χάνετε τον έλεγχο, όταν οι άλλοι δεν είναι σωστοί απέναντί σας. Κερδίζετε με την πρώτη ματιά την εμπιστοσύνη του περιβάλλοντός σας και οι συνάνθρωποί σας ζητούν συχνά τις πολύτιμες συμβουλές σας. Είστε άνθρωποι λίγο αδύναμοι και πολλές φορές φοβάστε να αντιμετωπίσετε τις δυσκολίες που σας παρουσιάζονται. Αποφεύγετε τις συγκρούσεις, γιατί δεν τις θεωρείτε απαραίτητες.  Έχετε ισχυρή σεξουαλικότητα, είστε σταθεροί και έμπιστοι, ακούτε υπομονετικά τους άλλους, όμως μπορεί ξαφνικά να εκραγείτε και εκεί -απλά- οι άλλοι καλύτερα να το βάλουν στα πόδια.

 

Όσιρις: Σαν «γνήσια παιδιά» του Όσιρη, είστε προικισμένοι με τις μυστικές γνώσεις που είναι καταγραμμένες στο συλλογικό ασυνείδητο. Σκοπός σας είναι να τις μεταδώσετε και να τις αναδείξετε σε συνειδητό επίπεδο. Με αυτή την έννοια, έχετε να φέρετε εις πέρας μια πραγματική κοσμική αποστολή. Για να τα καταφέρετε, έχετε σαν όπλο τα ταλέντα σας, τις εσωτερικές δυνάμεις σας και την ίδια τη δυναμική ύπαρξή σας! Απόδειξη, ότι οι άλλοι θεωρούν ότι έχετε απαντήσεις για όλα, σε όλους τους τομείς! Ακόμα και αν πιστεύετε ότι οι γνώσεις σας δεν είναι αρκετές, θα τις αποκτήσετε με τον χρόνο, μέσα από παρατηρήσεις αλλά και από πολύτιμες εμπειρίες. Είστε από τη φύση σας δυναμικοί, αλλά συγχρόνως και ευαίσθητοι. Ρίχνεστε με ενθουσιασμό σε νέες περιπέτειες και λατρεύετε τις δυνατές συγκινήσεις. Στα «σταυροδρόμια» της ζωής ή απέναντι στον ανταγωνισμό, σκέφτεστε πολύ προτού να ανακαλύψετε την κατάλληλη στιγμή για να αποφασίσετε ή για να περάσετε στη δράση. Σας συμβαίνει συχνά να περιμένετε τον τελευταίο δευτερόλεπτο για να αντιδράσετε, με οδηγό το ένστικτό σας. Η επιτυχία και η αναγνώριση δημιουργεί ζήλιες και πολέμιους. Διαισθητικά όμως γνωρίζετε να ξεχωρίζετε και να κρατάτε κοντά σας τα πρόσωπα εκείνα που μπορείτε να εμπιστευθείτε. Είστε ανεκτικοί απέναντι στους άλλους, και δεν σας αρέσει να μιλάτε πολύ για την προσωπική σας ζωή. Είστε ιδιαίτερα κλειστοί και συναισθηματικοί τύποι αλλά η ζωή σας τείνει να σημαδεύεται από έντονα γεγονότα. Συνήθως αποκτάτε μεγάλη δύναμη και εξουσία, ενώ μπορεί να σας ενδιαφέρει η μεταφυσική.  Πολύ καλοί ερευνητές, αλλά στα προσωπικά σας έχετε την τάση να γίνεστε συναισθηματικά δύσκολοι και ακατανόητοι. 

 

Ίσις: Γεννηθήκατε κάτω από τα προστατευτικά φτερά της Ίσιδος. Η θεά της αγάπης σας προικίζει με απαράμιλλη χάρη, φυσικό ερωτισμό και μια βαθιά καλοσύνη. Είστε πάντοτε έτοιμοι να θυσιαστείτε για να προσφέρετε τη βοήθειά σας στο τραυματισμένο περιστέρι, στο πονεμένο παιδί, στην ταλαιπωρημένη ψυχή. Πιστεύετε ότι όλα μπορούν να γίνουν όπως πρέπει, μέσα από τη δύναμη της αγάπης. Αναζητάτε την αρμονία με όλο σας το «είναι» και επιθυμείτε την τέλεια ένωση ψυχής και σώματος με το σύντροφό σας. Ονειρεύεστε τη δημιουργία ενός ιδανικού ζευγαριού, μακριά από ιδιοτέλειες, αντιθέσεις και αισθήματα καταπίεσης. Ένα σπιτικό, σαν καταφύγιο για τις υπαρξιακές θύελλες. Ακόμα και όταν το ερωτικό πάθος φουντώνει εσωτερικά, εσείς εξωτερικεύετε τον έρωτά σας με απλότητα και γλυκύτητα. Έχετε τεράστια αποθέματα υπομονής, σεβασμού και αγάπης για τον πλησίον σας. Η ηθική παίζει για εσάς το σημαντικότερο ρόλο στη ζωή σας και δεν ανέχεστε την αχαριστία, την καταπίεση και το ψέμα. Συχνά θα ακούτε από τους ανθρώπους του περιβάλλοντός σας ότι τους φέρνετε τύχη και είστε το «γούρι» τους! Η παρουσία σας αποπνέει ηρεμία και ασφάλεια στους άλλους. Από τη στιγμή όμως που θα πληγωθείτε από το ταίρι σας ή τους φίλους, «κλείνεστε στο καβούκι σας» και επουλώνετε τις πληγές σας ολομόναχοι. Με τη υπερηφάνεια και το ήθος που ταιριάζει σε μια θεότητα, όπως την Ίσιδα! Άνθρωποι κοινωνικοί, αντιμετωπίζετε ιδιαίτερα γεγονότα στα αισθηματικά σας και μπλέκεστε σε καταστάσεις ασυνήθιστες. Δύσκολα ικανοποιείστε και πολλές φορές ταλαιπωρείστε από μεγάλες εναλλαγές στη διάθεση σας. Ιδιαίτερα συντροφικοί και αγαπητοί στον κόσμο, πολλές φορές αγνοείτε το μέγεθος της αξίας σας. Τα καταφέρνετε ακόμη και στις πιο δύσκολες συνθήκες και συνήθως επιτυγχάνετε εκεί που δεν το περιμένει κανείς. Είστε τίμιοι, δίκαιοι και ιδεαλιστές, έχετε διαίσθηση και λογική και μπορείτε να βλέπετε τα πράγματα σφαιρικά.

 

Θωθ: Αν έχετε γεννηθεί κάτω από την προστασία του Θωθ, έχετε στο «πετσί σας» το ρόλο του αρχηγού και -κυρίως- του καθοδηγητή. «Αριστοκράτες» στην καρδιά και το πνεύμα, με πολύ ανεπτυγμένο το αίσθημα της δικαιοσύνης. Η πανίσχυρη διαίσθησή σας, αλλά και μια βαθύτερη εσωτερική δύναμη, σας επιτρέπουν να έχετε μια σφαιρική άποψη των πραγμάτων και να ενεργείτε με γνώμονα το κοινό συμφέρον. Οι στόχοι σας είναι ξεκάθαροι, όπως και οι τρόποι που χρησιμοποιείτε για να τους πετύχετε. Δυναμικοί και παθιασμένοι, ενθουσιώδεις και παρορμητικοί, δεν διστάζετε μπροστά στο ρίσκο ή ακόμα και τον κίνδυνο! Μάλιστα, αρκετά συχνά ξεπερνάτε τα όριά σας χωρίς φόβο, αλλά με πάθος!.. Κανένας δεν μπορεί να σας κατηγορήσει για υπέρβαση, αφού φροντίζετε ώστε οι ενέργειές σας να μη θίγουν τα συμφέροντα ή την ελευθερία των άλλων. Η ανάγκη να πλαισιώνεστε από άτομα έξυπνα και αυθεντικά είναι εμφανής, ωστόσο δεν επιτρέπετε σε κανένα να σας «καπελώσει» και γνωρίζετε πολύ καλά πώς να «βάζετε κάθε κατεργάρη στον πάγκο του». Είστε ένας «μάγος» του πνεύματος. Η ενόραση, η σοφία και η εγκράτεια χαρακτηρίζουν κάθε βήμα σας. Γνωρίζετε πολύ καλά τη σημασία κάθε λέξης, και συχνά «παίζετε» με τα λόγια που χρησιμοποιείτε. Ο διάλογος και γενικότερα η επικοινωνία αποτελούν το πιο δυνατό σημείο σας. Δεν είναι τυχαίο ότι μαγνητίζετε τον κόσμο με τον λόγο σας και αποκτάτε συνεχώς νέους θαυμαστές! Είστε άνθρωποι ιδιαίτερα δημιουργικοί, με ενδιαφέροντα με πολύ καλές σχέσεις με τον κόσμο. Σας αρέσει να μαθαίνετε, να ενημερώνεστε και να ταξιδεύετε. Έχετε μία ιδιαίτερη περιέργεια για τους ανθρώπους και θέλετε να τους γνωρίσετε, ενώ στις σχέσεις σας αντιμετωπίζετε πολλές φορές προβλήματα, γιατί δεν βλέπετε τα πράγματα όπως ο υπόλοιπος κόσμος, ενώ δεν κατέχετε και τόσο την «τέχνη του έρωτα». Παρόλα αυτά είστε ιδιαίτερα ευχάριστοι και σας αρέσουν οι εγκεφαλικοί τύποι. Είστε ακριβείς και ικανοί να λύνετε κάθε πρόβλημα, πολύ οργανωτικοί, αλλά θα παρατήσετε τα πάντα, αν δεχτείτε μία καλύτερη προσφορά.

 

Ώρος: Γεννημένοι κάτω από το φως του Ώρου, είστε προικισμένοι από τον θεό του Ουρανού με μια ανυπέρβλητη δύναμη κυριαρχίας σε σχέση με τους άλλους. Προχωράτε δυναμικά στη ζωή χάρη στη «ατσάλινη» θέλησή σας, στα ψυχικά σας ταλέντα αλλά και το πανέξυπνο μυαλό σας. Είστε υπομονετικοί, ακούραστοι, δημιουργικοί και φιλόδοξοι. Βασικός στόχος σας είναι η δημιουργία σταθερών και ασφαλών βάσεων, πάνω στις οποίες θα «κτίσετε» τη ζωή σας. Η υπευθυνότητά σας και ο ευθύς τρόπος που χειρίζεστε τις καταστάσεις, γίνονται συχνά αιτία να σας κατηγορούν οι άλλοι για αλαζονεία και εγωκεντρισμό. Στην πραγματικότητα, πρόκειται για μικρές εκρήξεις ...ζήλιας, αφού δεν μπορούν να συνδυάσουν την ποιότητα με την απλότητα και τη σοβαρότητα που σας χαρακτηρίζουν. Δίνετε την εντύπωση του «ξεχωριστού» αφού αναγνωρίζετε τις βαθύτερες αξίες και ενεργείτε σύμφωνα με αυτές. Η καλοσύνη και η άνεση με την οποία προσφέρετε τα αισθήματά σας, παρεξηγούνται σαν δείγματα «εύκολης ή ανεπιτήδευτης πίστης» αλλά και προσκόλλησης στα υλικά αγαθά. Σας αρέσει να είστε χρήσιμοι παντού και πάντα, αφού η παροχή υπηρεσιών είναι το δυνατό «κομμάτι» του εαυτού σας. Η ανάγκη για συναισθηματική κάλυψη και αγάπη κυριαρχεί στη ζωή σας. Ο αγώνας δεν σας φοβίζει και οι δυσκολίες σας κάνουν πιο δυνατούς. Δεν ανέχεστε όμως καθόλου την καταπίεση και την επιβολή νόμων και κανόνων. Για να αποφύγετε «μικροπρεπείς» ανθρώπους και συμπεριφορές, συχνά «φλερτάρετε» με άτομα κύρους, όπως ακριβώς κάνει ο αετός με τον ήλιο! Συνήθως αντιμετωπίζετε στη ζωή σας σημαντικές δοκιμασίες και αλλαγές, ενώ οι σχέσεις σας είναι θυελλώδης. Είστε θετικοί και ενεργητικοί, ενθουσιώδεις και παθιασμένοι. Μπορεί πάνω στον ενθουσιασμό σας να κάνετε λάθη, αλλά τελικά καταφέρνετε να βρείτε το σωστό δρόμο. Δεν κρατάτε κακίες και γενικότερα σας αρέσει να βλέπετε τη ζωή από τη θετική τη πλευρά. Ρισκάρετε με μεγάλη αυτοπεποίθηση και σπάνια αποτυγχάνετε, ενώ είστε ξεροκέφαλοι και εκκεντρικοί.

 

Άνουβις: Αν έχετε γεννηθεί κάτω από την καλοσυνάτη παρουσία του Ανούμπις, διαθέτετε όλες τις δυνατότητες για να πετύχετε στη ζωή. Δεν σας λείπουν το κουράγιο και η εσωτερική δύναμη που θα σας επιτρέψουν να κατατροπώσετε τα εμπόδια και να θριαμβεύσετε, πραγματοποιώντας επιθυμίες και φιλοδοξίες. Η νύχτα σας γοητεύει και ίσως αυτή να είναι η αιτία που αποδίδετε καλύτερα, εργαζόμενοι «στο σκοτάδι», μακριά από αδιάκριτα μάτια. Είστε απαιτητικοί με τον εαυτό σας, σίγουρα περισσότερο από όσο είστε με τους άλλους. Η παρουσία σας υποδηλώνει μια βαθιά ευγένεια χαρακτήρα, ενώ με την καρδιά και το πνεύμα σας, αποπνέετε εμπιστοσύνη στο περιβάλλον σας. Έχετε το ιδιαίτερο εκείνο χάρισμα που σας επιτρέπει να αποκωδικοποιείτε τα μηνύματα που λαμβάνετε από τους ανθρώπους γύρω σας. Για εσάς, η γλώσσα του σώματος δεν έχει μυστικά! Δείχνετε μια ιδιαίτερη έλξη στην «κρυφή» πλευρά των ανθρώπων και των καταστάσεων. Είστε ικανοί να λύσετε τα πιο δύσκολα αινίγματα, τους πιο πολύπλοκους γρίφους! Η διαίσθησή σας είναι πανίσχυρη και η ευαισθησία σας, συχνά «καπελώνει» τη λογική. Ο φόβος ότι μπορεί να πληγωθείτε ή να υποφέρετε, δεν σας αφήνει να δοθείτε ολοκληρωτικά στην αγάπη. Παραλύετε μπροστά στην ιδέα ότι δεν μπορείτε να καθορίσετε εσείς το μέλλον μιας σχέσης. Για να κερδίσετε την ευτυχία θα πρέπει να μάθετε να μοιράζεστε τα συναισθήματά σας και να απολαμβάνετε το παρόν! Άνθρωποι ιδιαίτερα δίκαια, δεν θέλετε με κανένα τρόπο να εκμεταλλευτείτε ή να σας εκμεταλλευτούν. Δεν ξεχνάτε εύκολα και είστε πολύ δημιουργικοί. Λίγο μελαγχολικοί και κλειστοί χαρακτήρες, αρκετές φορές είστε αμετακίνητοι στις απόψεις σας. Δίνεστε στη σχέση σας με μεγάλο πάθος, αλλά όχι πάντα από την αρχή. Είστε οι πιο αποφασιστικοί του ζωδιακού, σίγουροι για τον εαυτό σας, με δυνατότητα να κρατάτε τον έλεγχο, κάτι που σας προσφέρει τον σεβασμό τον άλλων. 

 

Σεθ: Η ανεξάρτητη και φιλελεύθερη φύση σας, συχνά προκαλεί θύελλες! Έχετε την ικανότητα να κυριαρχείτε σε ανθρώπους και καταστάσεις, για να επιβάλετε τις απόψεις σας. Δεν αντέχετε την απραξία, τη στασιμότητα και τον συντηρητισμό. Σας ενοχλεί αφάνταστα κάθε μορφή εξουσίας, ή επιβολής θεσμών και νόμων που αντιτίθενται στις ιδέες σας. Ουσιαστικά, είστε η προσωποποίηση του «επαναστάτη χωρίς αιτία». Κανένας και τίποτα δεν μπορεί να σας αντισταθεί, από τη στιγμή που αποφασίσετε ότι αποτελεί τροχοπέδη για την εξέλιξή σας. Θα κάνετε τα πάντα για να κερδίσετε τη μάχη με το εμπόδιο. Στη συνέχεια ωστόσο, θα ανακαλύψετε μια νέα πρόκληση και θα ξαναντυθείτε στο «χακί» για να τη συντρίψετε! Αν σας γοητεύει η εξουσία, θα χρησιμοποιήσετε όλα τα μέσα για να την κατακτήσετε. Η ζωή σας επιφυλάσσει αρκετές «μάχες», ερωτικές ή επαγγελματικές που δεν θα σας αφήσουν να πλήξετε, αφού ουσιαστικά εσείς ζείτε και αναπνέετε μέσα από αυτές! Η σταθερότητα έρχεται συνήθως αργά, μετά από σημαντικές περιπέτειες. Λατρεύετε την ελευθερία και ο σύντροφός σας θα πρέπει να έχει ανάλογες απόψεις για να καταφέρετε να συμβιώσετε. Κατά βάθος, νιώθετε ότι δεν έχετε ανάγκη από τους άλλους, αφού μπορείτε να βασίζεστε μόνο στον εαυτό σας. Η μοναξιά δεν σας ενοχλεί, αντίθετα, μέσα από αυτή παίρνετε τα καλύτερα μαθήματα της ζωής. Ότι κάνετε, το κάνετε συνειδητοποιημένα και κανένας δεν μπορεί να σας κατηγορήσει για αφέλεια! Στο κάτω-κάτω είστε οπαδοί της τελειότητας και το αποδεικνύετε σε κάθε σας κίνηση! Ιδιαίτερα παθιασμένοι, γεννημένοι για να ζήσετε μεγάλες συγκινήσεις, πολλές φορές δεν θα αποφύγετε τις μεγάλες συγκρούσεις. Δεν είστε και πολύ εύκολοι χαρακτήρες, αλλά μπορείτε να είστε πολύ καλή παρέα για τους άλλους. Στην πραγματικότητα, όμως, όσο επικοινωνιακοί και να δείχνετε, τελικά ζείτε στο δικό σας κόσμο. Χαρακτηρίζεστε από βιασύνη, που θα πρέπει να μάθετε να τη χειραγωγείτε.

 

Μπαστέτ: Όσοι είχατε την τύχη να δείτε για πρώτη φορά το φως του ήλιου τις ημέρες της Μπαστέτ, είστε προικισμένοι με μια απαράμιλλη γοητεία που σας προσφέρει τεράστιες δυνατότητες επιτυχίας και κατακτήσεων! Η παρουσία σας δεν αφήνει κανέναν αδιάφορο, ενώ στο πέρασμά σας μαγνητίζετε τους πάντες. Είστε αιώνιοι αναζητητές της αρμονίας και της ισορροπίας. Με την ευθύτητα του χαρακτήρα σας, την ανεπιτήδευτη ειλικρίνεια, το αίσθημα της δικαιοσύνης και την αγάπη για την τάξη, μετράτε παντού μόνο φίλους και θαυμαστές. Σας αρέσει να ασχολείστε με τα μυστήρια της ζωής, ενώ, ακόμα και ο θάνατος αποτελεί αντικείμενο μελέτης για την ανήσυχη προσωπικότητά σας. Διαθέτετε το χάρισμα της ενόρασης, που αρκετές φορές τρομάζει και εσάς τους ίδιους με τις εντυπωσιακές προβλέψεις σας! Σαν άκρως διαισθητικό άτομο καταφέρνετε να κερδίσετε την εμπιστοσύνη των άλλων, αν και κάποιες στιγμές, εκείνοι σας ...φοβούνται. Η δίψα για αλήθεια και η δύναμη του πνεύματός σας, σας ωθούν στη σπουδή των μυστηρίων της ανθρώπινης ύπαρξης, αλλά και του σύμπαντος. Ακόμη και όταν αυτά σας τρομάζουν, δεν διστάζετε να «παίξετε» με τις κρυφές δυνάμεις, όπως έκανε και η Μπαστέτ, η αγγελιοφόρος των «κρυφών μηνυμάτων». Η αφοσίωσή σας στην οικογένεια και η γενναιόδωρη φύση σας, συχνά σας κάνουν να παραμελείτε τις δικές σας ανάγκες και επιθυμίες. Είναι σκόπιμο όμως, να συνηθίσετε στην ιδέα να φροντίζετε συχνότερα τον εαυτό σας. Άνθρωποι παθιασμένοι και με ισχυρή θέληση. Φημίζεστε για την ανεξαρτησία σας και δεν θέλετε να σας καταπιέζουν και να σας βάζουν οι άλλοι στα καλούπια τους. Στα ερωτικά σας είστε ασταθείς, ενώ είστε ιδιαίτερα ζεστοί με τους κοντινούς σας ανθρώπους. Πολλές φορές μπαίνετε σε συναισθηματικούς μπελάδες, ενώ στα επαγγελματικά δείχνετε ευελιξία, καταφέρνοντας να ξεφεύγετε όταν σας πιέσουν πολύ. Είστε ασυγκράτητοι και παρορμητικοί, όταν σας αρέσει ή επιθυμείτε κάτι, ενώ πολλές φορές είστε τόσο δημιουργικοί που χάνετε ... τη μπάλα από τα πολλά πλάνα.

 

Σεχμέτ: Με την υποστήριξη της Σεχμέτ, είναι βέβαιο ότι διαθέτετε σε αφθονία τις δυνατότητες για να πείθετε αλλά και να κατευθύνετε τους άλλους. Εξάλλου ποιος θα τολμούσε να αμφισβητήσει τις δυνάμεις σας; Η εικόνα του λιονταριού, του βασιλέα της ζούγκλας, που «βγάζετε» προς τα έξω, κάνει τους άλλους να σας θεωρούν απρόβλεπτους, αυστηρούς και -ίσως- επιθετικούς. Δείχνετε ότι είστε σκληροί, τόσο απέναντι στους άλλους, όσο και στον ίδιο τον εαυτό σας. Και είναι αλήθεια, ότι συχνά παραγκωνίζετε τις επιθυμίες σας, μπροστά στην ανάγκη να «συμμορφωθείτε» με τις επιταγές μιας στείρας και ανάλγητης ηθικής τάξης. Αυταρχικοί και απόλυτοι, προσπαθείτε με την επιβολή της δύναμης να επιβάλετε τις απόψεις και τις αξίες σας. Σας κατηγορούν ότι ενεργείτε δίχως οίκτο, στην πραγματικότητα όμως δεν αντέχετε τις ανειλικρινείς σχέσεις και τις «έωλες» καταστάσεις. Στον δικό σας κόσμο δεν υπάρχουν μεσοβέζικες λύσεις και συμβιβασμοί. Το λευκό είναι λευκό και το μαύρο είναι μαύρο! Διαισθητικοί και παρατηρητικοί, βγάζετε άμεσα τα δικά σας συμπεράσματα για ανθρώπους και καταστάσεις. Για εσάς, το στοιχείο του απρόβλεπτου δεν υφίσταται. Η προσωπικότητά σας είναι δυναμική και απόλυτη, ωστόσο δεν είναι εύκολο στους άλλους να σας πλησιάσουν με άνεση. Προσπαθήστε να αποβάλετε το αίσθημα του ανικανοποίητου και προσθέστε στη ζωή σας περισσότερη κατανόηση, που θα σας βοηθήσει να απορρίψετε ένα μέρος της τελειομανίας σας! Ιδιαίτερα παθιασμένοι άνθρωποι, θα πρέπει να προσέξετε πολύ γιατί μπορεί το πάθος σας αυτό να αποβεί καταστροφικό, όπως και ο θυμός σας τον οποίο πρέπει να μάθετε να διαχειρίζεστε σωστά. Είστε πολύ δραστήριοι και τα πάτε εκπληκτικά στον αθλητισμό ή οπουδήποτε υπάρχει ανταγωνισμός. Πετυχαίνετε στη ζωή σας και κατορθώνετε να φτάσετε στην κορυφή της κοινωνικής πυραμίδας. Η ενεργητική σας φύση δίνει στους άλλους το νόημα της ζωής και ενδυναμώνει τους πιο αδύναμους. Είστε διανοητικοί, επιδέξιοι, και απεριόριστα αισιόδοξοι με φαντασία. Είστε εύγλωττοι και ικανοί να γονατίσετε έναν αντίπαλο. 

 

Η συμβατότητα των αιγυπτιακών ζωδίων

 

Νείλος Άμων-Ρα Μουτ Γκεμπ Όσιρις Ίσις
Άμων-Ρα Νείλος Άμων-Ρα Σεθ Ίσις Όσιρις
 Σεθ Ώρος Θωθ Ώρος Θωθ Θωθ

 

Θωθ Ώρος Άνουβις Σεθ Μπαστέτ Σεχμέτ
Μπαστέτ Μπαστέτ Μπαστέτ Γκεμπ Σεχμέτ Μπαστέτ
Ίσις Γκεμπ Ίσις Νείλος Ώρος Γκεμπ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου