Σύμπαν και άνθρωπος

Όλα στο σύμπαν αφορούν τη μεταμόρφωση.Η ζωή μας μοιάζει με τις σκέψεις που τη διαμορφώνουν.

Μάρκος Αυρήλιος

Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

Ο συμβολισμός των "Μαρκ Μάστερ" Τεκτόνων, και γιατί το έτος είναι 6012

Περπατούσα έξω από αυτό το μασονικό κτήριο στην Κορνουάλλη την Κυριακή, και συνειδητοποίησα ότι δεν είχα προσέξει ποτέ κατάλληλα το κτήριο στο παρελθόν και τον εξωτερικό συμβολισμό του.
Αυτός ο χώρος είναι για τους Mark Master Τέκτονες.
Ένα από τα πράγματα που παρατήρησα αμέσως ήταν ότι η αίθουσα χτίστηκε το «AL 5900» - βλέπε φωτογραφία παρακάτω. AL σημαίνει «Anno Lucis» και αυτό μεταφράζεται απο τα λατινικά ως «Έτος του Φωτός» και είναι ένα ημερολόγιο που χρησιμοποιείται συχνά από τους Ελευθεροτέκτονες.
Γνωρίζοντας ότι αυτό, το Έτος του Φωτός αναφέρεται στη Γένεση στη Βίβλο όπου ο Θεός είπε, «Γενηθήτω το φως».Οι δημιουργιστές και απο πολλές παλιές Βίβλους έχουν δώσει αυτό το συμβάν στο έτος 4004 π.Χ., αλλά το ημερολόγιο των μασόνων τοποθετεί το «συμβάν» κατά το έτος 4000 π.Χ., το οποίο συνδέεται με τη θεωρία ότι ο Ιησούς γεννήθηκε το 3 ή 4 μ.Χ..
Όποιος και αν είναι ο λόγος για το AL 4000 έτη, είναι διαφορετικό από το ημερολόγιο που χρησιμοποιείται ευρέως σήμερα, οπότε είμαστε τώρα στο 6012 AL
Οι Mark Master Τέκτονες έχουν καταγραφεί σε αρχείο από το 1756, όταν ένας «αδελφός», αναφέρθηκε για πρώτη φορά ότι έγινε Mark Mason στη μασονική στοά του Νιούκαστλ. Όπως και με τους Ελευθεροτέκτονες, έτσι και οι Τέκτονες Mark έχουν ένα βαθμό. Επομένως, γιατί να θέλει κανείς το πτυχίο με το σήμα του Master Mason;
Στη λογοτεχνία τους έχω δει ότι δίνουν τρεις λόγους.
Πρώτον, ενισχύει σημαντικά τις γνώσεις του στην τεκτονική τέχνη.
Δεύτερον, διδάσκει, με ένα ευχάριστο τρόπο, πολλά σημαντικά πρακτικά μαθήματα για τη ζωή.
Τρίτον, δίνει μια μεγαλύτερη εκτίμηση στην "ιερά βασιλική αψίδα" που είναι ένας βαθμός του Τεκτονισμού όπου είναι παρών σε όλα τα κύρια μασονικά συστήματα και παρέχει ουσιαστικά προσόντα σε άλλες διαταγές στην τεκτονική.
Πάνω και κάτω είναι μερικές φωτογραφίες από τους συμβολισμούς στο Μασονικό κτήριο στην Κορνουάλη
ΠΗΓΗ
 http://www.apocalypsejohn.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου