Σύμπαν και άνθρωπος

Όλα στο σύμπαν αφορούν τη μεταμόρφωση.Η ζωή μας μοιάζει με τις σκέψεις που τη διαμορφώνουν.

Μάρκος Αυρήλιος

Σάββατο, 8 Δεκεμβρίου 2012

σιωνισμός = ναζισμός (JudeoNazis)


Η ράτσα μας είναι εκείνη των κυρίαρχων... Είμαστε διαφορετικοί από τις κατώτερες ράτσες...

«Η ράτσα μας είναι εκείνη των κυρίαρχων.
Εμείς είμαστε θεϊκά όντα σ’ αυτό τον πλανήτη.
Είμαστε διαφορετικοί από τις κατώτερες ράτσες, όσο διαφορετικές είναι αυτές οι ράτσες σε σχέση με τα έντομα.
Οι άλλες ράτσες είναι σαν τα ανθρώπινα περιττώματα [σημ. τα σκατά, στα απλά ελληνικά].
Ο δικός μας προορισμός είναι να...
βασιλεύουμε σ’ αυτές τις κατώτερες ράτσες.»
Menachem Begin
(πρωθυπουργός του Ισραήλ από το 1977 μέχρι το 1983)

* Στη φωτογραφία ο παλιός σιωνιστής στο κάδρο και μπροστά ο σημερινός ηγέτης των σιωνιστών και "σύντροφος" του Γιωργάκη Παπανδρέου στη “Σοσιαλιστική” Διεθνή…
Ο σιωνισμός είναι ταυτόσημος με τον ναζισμό!

Όταν οι σοσιαλιστές δεν ήταν σοσιαΛΗΣΤΕΣ και δεν έσκυβαν μπροστά στα σιωνιστικά γουρούνια!
 

Σάμπι Μιώνης… διαχειριστής αμοιβαίων κεφαλαίων δισεκατομμυρίων δολαρίων… αυτόκλητος μάρτυρας υπεράσπισης της οικογένειας Παπανδρέου… «συνεργάτης» του Σάμπι Μιώνης ο κ. Παπασταύρου (δεξί χέρι του Αντώνη Σαμαρά)… εκπρόσωπος των Ισραηλινών Ενόπλων Δυνάμεων!


Η σκοτεινή διαδρομή του κ. Μιωνί και ο σύμβουλος του Πρωθυπουργού
Εντύπωση προκαλούν οι αποκαλύψεις του «Εκκεντρικού Δελτίου» για τον διαβόητο Σάμπι Μιώνης που εκτός από διαχειριστής αμοιβαίων κεφαλαίων δισεκατομμυρίων δολαρίων και αυτόκλητος μάρτυρας υπεράσπισης της οικογένειας Παπανδρέου, δηλώνει «Έλληνας», αλλά εμφανίζεται και ως ένστολος εκπρόσωπος των Ισραηλινών Ενόπλων Δυνάμεων!
Ο Σάμπι Μιώνης της Capital Management Advisors που πλέον ανήκει στην EFG International (Eurobank), παραδέχθηκε ότι τα 550 εκατομμύρια δολάρια της λίστας Λαγκάρντ (τράπεζα HSBC) προέρχονταν από...
μεριδιούχους της δικής του διαχείρησης.
Στο παρελθόν κατηγορήθηκε από την ελβετική τράπεζα Julius Baer για διευκόλυνση φοροδιαφυγής (παραδόθηκε λίστα στην Υπηρεσία Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος) και ξέπλυμμα χρήματος, ενώ το ΣΔΟΕ έκανε επιδρομή στα γραφεία του και κατέσχεσε φακέλους και ηλεκτρονικά αρχεία αλλά η υπόθεση αυτή δεν έφθασε ποτέ στη δικαιοσύνη παρά τη σχετική απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου της Ν. Υόρκης.
Επίσης, ο Σ. Μιώνης, αναφέρεται σε άλλη υπόθεση φοροδιαφυγής στις ΗΠΑ (το Ισραήλ δεν εκδίδει υπηκόους του) και το όνομά του βρίσκεται σε δικογραφία του IRS με αριθμό 219327706 (29/6/2006).
Εκτός από τις τεράστιες οικονομικές του συναλλαγές, ο Σάμπι Μιώνης, παρεμβαίνει αρθρογραφώντας στην ελληνική πολιτική και καλεί τα πανίσχυρα διεθνή εβραϊκά λόμπι να αποκλείσουν το Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό από την πολιτική δράση χρεώνοντας στον Γιώργο Καρατζαφέρη αντισημιτισμό και παρουσιάζοντάς τον ως «αρνητή του Ολοκαυτώματος».
Ο Σάμπι Μιώνης έχει παραδεχθεί ότι η Μαρία Παντελή (της λίστας Λαγκάρντ) ήταν υπάλληλός του και ότι ο Σταύρος Παπασταύρου ήταν επίσης διαχειριστής του αμοιβαίου κεφαλαίου των 550 εκατομμυρίων δολαρίων (το όνομα του Στ. Παπασταύρου υπάρχει στη λίστα).
Ο Σταύρος Παπασταύρου του Harvard είναι διευθυντής της Γραμματείας Διεθνών Σχέσεων και Ε.Ε. της ΝΔ και δεξί χέρι του Αντώνη Σαμαρά, ενώ παλαιότερα είχαν αναφερθεί και σχέσεις του με τον Μ. Χριστοφοράκο της Siemens.
Ο «συνεργάτης» του Σάμπι Μιώνης, ο κ. Παπασταύρου, (δεξί χέρι του Αντώνη Σαμαρά), είχε μεταβεί τον Σεπτέμβριο στην Ελβετία με τον υφυπουργό Οικονομικών Γιώργο Μαυραγάνη για τις διαπραγματεύσεις με τον επικεφαλής της Ένωσης Ελβετικών Τραπεζών στο ζήτημα της φορολόγησης των ελληνικών καταθέσεων στην Ελβετία!
Τι να συνδέει άραγε τον Σάμπι Μιώνης (μέλος πολλών εβραϊκών οργανώσεων) με τον Σταύρο Παπασταύρου του Αντώνη Σαμαρά; Οι σχέσεις του νυν διευθυντή της Γραμματείας Διεθνών Σχέσεων της ΝΔ με την υπεύθυνη Διεθνών Σχέσεων της ΝΔ επί Ράλλη, κυρίας Μπριγκίτα Παπασταύρου ερευνώνται...
Άλλωστε η Μπριγκίτα Παπασταύρου (εκλεκτή του ΔΟΛ) έλαβε χάρη από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, και δεν διώκεται πλέον (ΑΓΡΟΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΑΕ), ενώ το πλήρες όνομά της είναι Μπριγκίτα Παπασταύρου Λεβή!
ΛΑΤΡΗΣ ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ Ο ΣΑΜΠΙ ΜΙΩΝΗΣ
Στις 22 Οκτωβρίου 2012 η Haaretz δημοσίευσε και άλλο άρθρο του Σάμπι Μιώνης στο οποίο εγκωμιάζεται προσωπικά ο Αντώνης Σαμαράς και χωρίς την παραμικρή αναφορά στους κυβερνητικούς εταίρους, Ευάγγελο Βενιζέλο και Φώτη Κουβέλη.
Ο Σαμαράς περιγράφεται ως «κολοσσιαία έκπληξη», που διατηρεί την Ελλάδα στο ευρώ, που έπεισε τους ευρωπαίους και αναποδογύρισε τη χώρα προς την ελπίδα και όλα αυτά «όχι με λόγια αλλά με έργα».
Μετέτρεψε την Άνγκελα Μέρκελ σε θαυμάστριά του και κατόρθωσε να περάσει σειρά από αντιλαϊκά μέτρα λιτότητας που ελευθερώνουν τη χώρα από τα δεσμά ενός σοβιετικού μοντέλου οικονομίας που ίσχυε για δεκαετίες.
Οι απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων ήταν αντισυνταγματικές και έμοιαζαν με σενάριο επιστημονικής φαντασίας, ενώ απελευθέρωσε τα κλειστά επαγγέλματα των συμβολαιογράφων, δικηγόρων, φαρμακοποιών και ταξιτζήδων.
Ο Σάμπι Μιώνης γράφει ότι πλέον ο Σαμαράς είναι η ελπίδα για τους Έλληνες που τον αποδέχονται ως «παιδί θαύμα», παρά τη μείωση των εισοδημάτων τους, την αυξανόμενη ανεργία, την τραγική κατάσταση που επικρατεί στις τράπεζες.
Στον αντίποδα του Σαμαρά, γράφει ο Μιώνης, είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και η Χρυσή Αυγή, που κερδίζουν δημοτικότητα από την απελπισία μερίδας του λαού και κατηγορούν τους πάντες και τα πάντα, από τον καπιταλισμό μέχρι τους παράνομους αλλοδαπούς και ευκαιριακά τους Εβραίους.
Τέλος, ο Σάμπι Μιώνης γράφει ότι οι περισσότεροι Έλληνες κατανοούν πως το κάθε τι στη χώρα χρειάζεται διόρθωση, ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει χωρίς θυσίες και δηλώνουν ότι «το πάρτι τέλειωσε».
«Οι μελλοντικές γενιές θα απολαύσουν μια νοικοκυρεμένη χώρα σε αντίθεση με τη διεφθαρμένη αναρχία που υπήρχε στην Ελλάδα τα τελευταία 30 χρόνια», καταλήγει το άρθρο του Σάμπι Μιώνης.
 
Aπό το "κουρδιστό πορτοκάλι"
Γόνος μιας οικογένειας με εμβληματική παρουσία ανάμεσα στα μέλη της Εβραικής κοινότητας και αφοσίωση στην Εβραική παράδοση είναι ο κ. Σάμπυ Μιωνής, το όνομα του οποίου ενεπλάκη στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.
Σύμφωνα με τα...
δημοσιεύματα τόσο η κ. Μαρία Παντελή που εμφανίζεται με καταθέσεις 500 εκατ. ευρώ-και κάποιοι έσπευσαν να την "ταυτοποιήσουν" με την κ. Μαργαρίτα Παπανδρέου-όσο και ο σύμβουλος του πρωθυπουργού δικηγόρος Στ. Παπασταύρου εμφανίζονται ως συνεργάτες του κ. Σάμπυ Μιωνή.
Πριν λίγο ο κ. Μιωνής με ανακοίνωσή του διέψευσε την εμπλοκή της κ. Παπανδρέου διευκρινίζοντας παράλληλα πως λειτουργούν τα αμοιβαία κεφάλαια.

 
Η Βίδα (Βέτα) και ο Χαΐμ Βίκτωρ Μιωνής με τον Πρόεδρο Πέρες στην Τελετή Γιακίρ.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΜΙΩΝΗ
Στις 18 Ιουνίου 2012, στο Μουσείο του Ισραήλ στην Ιερουσαλήμ, οι  Βίδα (Βέτα) και Χαϊμ Βίκτωρ Μιωνής τιμήθηκαν από τον Πρόεδρο του Κράτους του Ισραήλ κ. Σιμόν Πέρες και την ηγεσία του Κέρεν Αγιεσόντ με το Βραβείο Γιακίρ 2012.
Ο Χαΐμ Βίκτωρ και η Βίδα (Βέτα) Μιωνή κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου παρέμειναν κρυμμένοι μαζί με τις οικογένειές τους, ο πατέρας όμως της Βίδας Βέτας συνελήφθη και δολοφονήθηκε στο Άουσβιτς. Παντρεύτηκαν το 1967 και απέκτησαν δύο γιούς, τον Σάμπυ (τιμήθηκε με το Βραβείο Γιακίρ 2006) και τον Άρη.
2012-11-05_094756.jpg
Η Βίδα (Βέτα) και ο Χαΐμ Βίκτωρ Μιωνής κρατώντας το Βραβείο Γιακίρ και από αριστερά προς τα δεξιά: Γκρέγκ Μάζελ, Γενικός Διευθυντής του Κέρεν Αγιεσόντ, Τζούλια Κοζίτσκυ, Επίτιμος Πρόεδρος του Κέρεν Αγιεσόντ, Μούντι Ζάντμπεργκ, Παγκόσμιος Πρόεδρος του Κέρεν Αγιεσόντ και Γιοχάννα Αρμπίμπ-Περούτζια, Πρόεδρος του Παγκοσμίου Διοικητικού Συμβουλίου  του Κέρεν Αγιεσόντ
Ο Χαΐμ Βίκτωρ Μιωνής γεννήθηκε το 1935 και ήταν το μικρότερο παιδί της οικογένειας. Η γενέτειρά του, το Αγρίνιο, ήταν μια μικρή πόλη με μόλις έξι Εβραϊκές οικογένειες, όλες αφοσιωμένες στην Εβραϊκή παράδοση. Το σπίτι της οικογένειας Μιωνή αποτελούσε το κέντρο της κοινοτικής ζωής. Όταν οι Γερμανοί κατέλαβαν την Ιταλική ζώνη κατοχής στην Ελλάδα, τον Σεπτέμβριο 1943, η οικογένεια Μιωνή κατέφυγε σε ένα απομονωμένο χωριό στα βουνά της περιοχής και, με τη βοήθεια της Ελληνικής αντίστασης, παρέμεινε εκεί μέχρι την απελευθέρωση τον Οκτώβριο 1944.
Η Βίδα (Βέτα) Μιωνή, το γένος Κοέν, γεννήθηκε το 1939 στη Θεσσαλονίκη (την «Ιερουσαλήμ των Βαλκανίων»). Ήταν η μικρότερη από τρεις αδελφές.  Μετά την κατάληψη της Θεσσαλονίκης από τους Γερμανούς, η οικογένειά της κατόρθωσε να φθάσει στην Αθήνα, αλλά οι γονείς συνελήφθησαν και εκτοπίστηκαν στο Άουσβιτς, όπου δολοφονήθηκε ο πατέρας της. Εκείνη πέρασε τον πόλεμο κρυμμένη στη Σχολή Καλογραιών Saint Joseph και σε σπίτια Ελλήνων (Χριστιανών Ορθοδόξων και Καθολικών), τα οποία υπεδείκνυαν οι ιερείς. Η μητέρα της επέζησε του εκτοπισμού και επέστρεψε στην Ελλάδα. Αφιέρωσε τη ζωή της στα τρία παιδιά της, ενώ συγχρόνως βοηθούσε στην ανασυγκρότηση της Κοινότητος. Υπήρξε ιδιαίτερα δραστήρια στο νεοσύστατο Κέντρο Παιδιών και αργότερα στην WIZO.
2012-11-05_094726.jpg 
Η κ. Μιωνή απευθύνει χαιρετισμό στους παρισταμένους κατά τη διάρκεια της απονομής των Βραβείων Γιακίρ.


Κοινοί φίλοι έφεραν σε επαφή τον Βίκτωρα και την Βέτα τον Νοέμβριο 1965. Παντρεύτηκαν τον Φεβρουάριο 1967 και απέκτησαν δύο γιους: τον Άρη (από τον Ari Ben-Canaan, τον ήρωα της κινηματογραφικής ταινίας Έξοδος), ο οποίος μένει στην Αθήνα και είναι παντρεμένος με την Meghana, και τον Σάμπυ, ο οποίος πήρε το όνομα του παππού του που χάθηκε στο Άουσβιτς. Ο Σάμπυς έκανε αλιγιά στο Ισραήλ το 2006 και είναι μέλος του Εκτελεστικής Επιτροπής του Κέρεν Αγιεσόντ. Το 2006, ο Σάμπυς τιμήθηκε με το βραβείο Yakir Keren Hayesod  για την γενναιοδωρία του και την αφοσιωμένη δράση του.
Για πολλά χρόνια ο Βίκτωρ ασχολήθηκε με το εμπόριο υφασμάτων, ενώ η Βέτα εργάσθηκε στο Οικονομικό Τμήμα της Πρεσβείας του Ισραήλ στην Αθήνα. Η παιδεία που έδωσαν στα παιδιά τους, όπως και οι δραστηριότητες και οι προσπάθειές τους βασίζονταν στις αξίες, την ταυτότητα και την υπερηφάνεια του Εβραϊσμού και του Σιωνισμού.
Χάρη στην απεριόριστη ενεργητικότητά τους και την αφοσίωσή τους, το Κέρεν Αγιεσόντ αναπτύχθηκε στην Αθήνα, με εντυπωσιακά αποτελέσματα σε όλους τους τομείς.
Για τις ηγετικές ικανότητές τους, τη γενναιοδωρία τους και τη σταθερή αφοσίωσή τους στο Εβραϊκό Κράτος και το λαό του Ισραήλ, ο Βίκτωρ και η Βέτα Μιωνή αξίζουν ιδιαίτερα την τιμητική διάκριση Yakir Keren Hayesod.
http://www.kh-uia.org.il/Es/Ourmission/Leaders-and-Donors-Recognition/In-Gratitude/Paginas/Vida-Victor-Mionis.aspx
Στις 6-3-12 ο κ. Σάμπυ Μιωνής έγραψε στην ισαρηλινή εφημερίδα Haaretz ένα άρθρο στο οποίο καυτηρίαζε την συνεργασία της τότε κυβέρνησης με το ΛΑΟΣ και την υπουργοποίηση του τρομερού διδύμου Βορίδη-Γεωργιάδη.

Οι Νεο-Ναζί εκμεταλλεύονται την οικονομική τραγωδία στην Ελλάδα - και οι φιλοδοξίες τους πρέπει ν’ ανησυχήσουν τους Εβραίους σε όλο τον κόσμο.

Ως νέος μετανάστης από την Ελλάδα στο Ισραήλ, δεν θα μπορούσα να νιώσω ευτυχέστερος όταν πριν ένα περίπου χρόνο άρχισε η αναθέρμανση της Ελληνο-Ισραηλινής σχέσης. Μετά την κατάρρευση των Ισραηλινο-Τουρκικών σχέσεων, η Ελλάδα και το Ισραήλ άρχισαν να βλέπουν ο ένας τον άλλο ως φυσικούς συμμάχους στη Μέση Ανατολή.

Ο εναγκαλισμός όμως των νεο-Ναζί από το κυρίαρχο πολιτικό ρεύμα, μια πραγματικά ανησυχητική εξέλιξη στην Ελληνική πολιτική σκηνή, με ανάγκασε ν’ αναγνωρίσω το χάσμα που εξακολουθεί να υπάρχει ανάμεσα στις δύο χώρες και τις πολιτικές κουλτούρες τους, την απουσία Ελληνικής ευαισθησίας απέναντι στον αντισημιτισμό καθώς και την ανάγκη συνεχούς αξιολόγησης της ειλικρίνειας εκείνων που ισχυρίζονται ότι είναι φίλοι μας.
Μέχρι πριν από τρεις εβδομάδες ο αρχηγός του εθνικιστικού κόμματος ΛΑΟΣ (Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός), Γιώργος Καρατζαφέρης, μετείχε στην κυβέρνησης συνασπισμού τριών κομμάτων που σχηματίστηκε τον Νοέμβριο του 2011.

Αυτό που είναι λιγότερο γνωστό εκτός Ελλάδας είναι ότι ο Καρατζαφέρης είναι ένας πολιτικός διαβόητος για τα αντισημιτικά ξεσπάσματά του και τα σχόλια άρνησης του Ολοκαυτώματος, κάποιος που κατά τη διάρκεια της Ισραηλινής Επιχείρησης Συμπαγές Μολύβι το 2008 διακήρυττε ότι "ο Εβραίος μυρίζει αίμα". Όσον αφορά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου ισχυρίστηκε ότι "4.000 Εβραίοι που εργάζονταν στους Δίδυμους Πύργους δεν πήγαν στη δουλειά την ημέρα της επίθεσης" ενώ έχει μιλήσει ζωντανά στην τηλεόραση για "όλες αυτές τις ιστορίες του Άουσβιτς και του Νταχάου".

Παρά το γεγονός ότι ο δημαγωγός Καρατζαφέρης είναι τώρα εκτός κυβέρνησης, δύο άλλοι Βουλευτές του ΛΑΟΣ κλήθηκαν να μετάσχουν στο κόμμα του Αντώνη Σαμαρά, αρχηγού του δεξιού κόμματος της Νέας Δημοκρατίας και ηγέτη της αντιπολίτευσης που αναμένεται ευρέως να γίνει Πρωθυπουργός της χώρας μετά τις γενικές εκλογές που εκτιμώνται για τα τέλη του Απριλίου του 2012. Ένας από αυτούς τους δύο Βουλευτές, ο Μάκης Βορίδης, παραιτήθηκε από την κυβέρνηση όταν αποχώρησε το ΛΑΟΣ αλλά ο σημερινός Έλληνας Πρωθυπουργός κ. Παπαδήμος επέλεξε να μην αποδεχθεί την παραίτηση του και τον κράτησε στην κυβέρνηση.

Ως Εβραίος και Ισραηλινός αισθάνομαι ότι είναι καθήκον και υποχρέωσή μου να μοιραστώ μαζί σας το ιστορικό και την πολιτική καριέρα του Βορίδη.

Πρώην ηγετική φυσιογνωμία της νεο-Ναζιστικής ομάδας νέων, Χρυσή Αυγή, ο Βορίδης έχει ένα μακρύ παρελθόν άρνησης του Ολοκαυτώματος, αντισημιτισμού και ξενοφοβίας συμπεριλαμβανομένων φυσικών απειλών προς Εβραϊκές οικογένειες και καθοδήγησης ομάδων κακοποιών εναντίον μεταναστών και αριστερών.

Τις δύο τελευταίες εβδομάδες επιχειρεί να εξομαλύνει το τραμπουκικό παρελθόν του περιγράφοντάς το ως "δεξιό ακτιβισμό". Όντας μαθητής στο ελίτ Κολλέγιο Αθηνών - σχολείο του νυν Πρωθυπουργού  Παπαδήμου, του πρώην Πρωθυπουργού Παπανδρέου, του Σαμαρά και δικό μου - ο Βορίδης συγκρότησε τη φασιστική ομάδα "Ελεύθεροι Μαθητές" που ζωγράφιζε τους τοίχους με αγκυλωτούς σταυρούς και χαιρέταγε χρησιμοποιώντας τον χαιρετισμό "Heil Hitler" της Ναζιστικής εποχής.

Κατά τη διάρκεια των σχολικών εκλογών, ο Βορίδης απειλούσε βίαια όχι μόνο τους Εβραίους μαθητές που αντιτίθονταν στη φασιστική ομάδα του αλλά και τις οικογένειές τους. Μετά την αποφοίτησή του, ο Βορίδης συγκρότησε μια φασιστική ομάδα στη Νομική Σχολή της Αθήνας και έγινε ενεργό στέλεχος νεοναζιστικών οργανώσεων νέων. Στη δεκαετία του 1990 και ακολουθώντας τα βήματα του μέντορά του, Jean Marie LePen, ίδρυσε το Εθνικό Μέτωπο, ένα κόμμα κατά των μεταναστών. Το σύνθημα του κόμματός του ήταν "Κόκκινη κάρτα για τους μετανάστες". Πριν από μερικά χρόνια, έγινε μέλος του ΛΑΟΣ και εξελέγη στο κοινοβούλιο. Σύντομα έγινε ο αγαπημένος των Ελληνικών μέσων μαζικής ενημέρωσης λόγω των εκτεταμένων οικογενειακών του διασυνδέσεων, των ρητορικών του ικανοτήτων και του χαρίσματός του μπροστά στις κάμερες.

Αν και λιγότερο χαρισματικός, ο δεύτερος από τους δύο Βουλευτές του ΛΑΟΣ, Άδωνις Γεωργιάδης, έχει επίσης ένα μακρύ ιστορικό αντισημιτισμού. Αυτό περιλαμβάνει επιθέσεις κατά των Εβραίων μέσω της τηλεοπτικής του εκπομπής και της παρουσίας του ως μάρτυρα κατηγορίας ενάντια στους ηγέτες της Ελληνο-Εβραϊκής κοινότητας που είναι σε δίκη για τη δυσφήμηση του Κώστα Πλεύρη, ενός αυτοαποκαλούμενου Ναζιστή και αντισημίτη του οποίου το βιβλίο χαρακτηρίστηκε από το Κεντρικό Συμβούλιο των Εβραϊκών Κοινοτήτων της Ελλάδας ως ένα "δυσφημιστικό, αντισημιτικό βιβλίο στο οποίο οι Εβραίοι αποκαλούνται 'υπάνθρωποι' και απειλούνται άμεσα με αφανισμό".
Ο ίδιος ο Πλεύρης δικάστηκε για υποκίνηση αλλά αθωώθηκε και στη συνέχεια μήνυσε τους ηγέτες της Εβραϊκής κοινότητας. Ο Πλεύρης είναι εξάλλου ο πατέρας του Θανάση Πλεύρη, ενός ακόμη μέλους της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΛΑΟΣ.
Ο Σαμαράς νομιμοποίησε ένα νεοναζί και αντισημίτη του χειρίστου είδους όταν προσκάλεσε τον Βορίδη να ενταχθεί στο κόμμα του. Οι επιστολές διαμαρτυρίας από Εβραϊκές οργανώσεις έτυχαν χλιαρής αντιμετώπισης από τον Σαμαρά. Το Ισραήλ δεν έχει διαμαρτυρηθεί επίσημα, σε μια προσπάθεια ενδεχομένως να μην "ταράξει τα νερά" της νεοσυσταθείσας φιλίας του με την Ελλάδα. Ίσως να το έπραξε μέσω ιδιωτικών καναλιών.
Η συμμετοχή ακροδεξιών σε μια Ελληνική κυβέρνηση ή την αντιπολίτευσή της αποτελεί ένα επικίνδυνο προηγούμενο.

Ως Ισραηλινοί κι Εβραίοι πρέπει να διαμαρτυρηθούμε ενάντια σε κάθε είδους νεοναζιστική συμμετοχή στις κυβερνήσεις φιλικών κρατών, ακριβώς όπως κάναμε όταν ο Kurt Waldheim εκλέχτηκε Πρόεδρος της Αυστρίας και όταν προσχώρησε στην κυβέρνηση το κόμμα του Jörg Haider, επί μακρόν ηγέτη του Αυστριακού Κόμματος της Ελευθερίας.
Έχοντας κατά νου τις θύελλες που χτυπούν το Ελληνικό κράτος και την οικονομία του κι ένα υποβόσκον ρεύμα αντισημιτισμού που έχει βαθιές ρίζες στη χώρα, φοβάμαι ότι αναδύεται στην Ελλάδα ένας επικίνδυνος εθνικισμός. Η επιθυμία των πολιτικών να προσελκύσουν λαϊκίστικες συνωμοσίες και ρατσισμό στην πορεία προς τις γενικές εκλογές σε ένα μήνα και αργότερα θα οδηγήσει τους νεο-Ναζί σε μια ισορροπία δυνάμεων και τότε πια θα είναι πολύ αργά για να τους σταματήσει κανείς. Τώρα πρέπει να τους σταματήσουμε.

*Ο Sabby Mionis γεννήθηκε στην Αθήνα και μετακόμισε στο Ισραήλ το 2006. Ιδρυτής της Capital Management Advisors, ενεργός στην Ελληνική επιχειρηματική ζωή, πρώην πρόεδρος της Keren Hayesod στην Αθήνα και συν-ιδρυτής του Ισραηλινού Κέντρου για τη βελτίωση της παιδικής ηλικίας.

Ο κ. Sabby Mionis  διαψεύδει την εμπλοκή της κ. Μαργαρίτας Παπανδρέου>

Αναφορικά με το σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδος ”Το Βήμα της Κυριακής”, σχετικά με τον δικαιούχο της μεγαλύτερης κατάθεσης τον 550 εκατομμυρίων δολαρίων τις λίστας Λαγκάρντ, επιθυμώ να διευκρινίσω τα παρακάτω προς αποκατάσταση της αλήθειας: 1. Δηλώνω κατηγορηματικά ότι δε γνωρίζω, δεν έχω συναντήσει ποτέ, ούτε έχει οποιαδήποτε, άμεση η έμμεση, σχέση με το λογαριασμό των 550 εκ Δολαρίων ή με εμένα η Κυρία Μαργαρίτα Παπανδρέου ούτε οποιοδήποτε άλλο μέλος της οικογενείας Παπανδρέου.

2. Ο δικαιούχος του λογαριασμού ήταν Αμοιβαίο Κεφάλαιο επενδύσεων που είχε μετοχές του εισηγμένες στο χρηματιστήριο της Ιρλανδίας. Όπως προβλέπει η σχετική νομοθεσία τα χρήματα των Αμοιβαίων Κεφαλαίων είναι κατατεθειμένα σε τράπεζα Θεματοφύλακα, δηλαδή στην HSBC στη συγκεκριμένη περίπτωση, γεγονός που τεκμηριώνεται και από το ενημερωτικό δελτίο του Αμοιβαίου Κεφαλαίου (στη διάθεση κάθε ενδιαφερομένου). Κανένα φυσικό πρόσωπο, ούτε η Μαρία Παντελή, ούτε εγώ δεν είμαστε οι ιδιοκτήτες του λογαριασμού. Ο δικαιούχος των 550 εκ Δολαρίων είναι το Αμοιβαίο Κεφάλαιο και οι μεριδιούχοι του. Για να γίνει κατανοητό το μέγεθος της ανακρίβειας, η εμφάνιση μου ως δικαιούχου των 550 εκατομμυρίων είναι ανάλογη του ισχυρισμού ότι ο διευθύνων σύμβουλος μιας τράπεζας είναι και δικαιούχος των καταθέσεων της τράπεζας.
3. Ήμουν Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας διαχείρισης του εν λόγω Αμοιβαίου Κεφαλαίου μέχρι το Ιούνιο του 2009 και η Μαρία Παντελή υπάλληλος της εταιρείας. Η εταιρεία διαχείρισης του Αμοιβαίου Κεφαλαίου άνηκε από το Φεβρουάριο του 2006 στην εισηγμένη στην Ελβετία τράπεζα EFG International».
 http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.gr/
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου