Σύμπαν και άνθρωπος

Όλα στο σύμπαν αφορούν τη μεταμόρφωση.Η ζωή μας μοιάζει με τις σκέψεις που τη διαμορφώνουν.

Μάρκος Αυρήλιος

Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012

Ο Υπερβατικός Διαλογισμός μειώνει το άγχος, κατάθλιψη, εμφράγματα

Αν η καθημερινότητα σας ανεβάζει την Αρτηριακή Πίεση (ΑΠ) σε επικίνδυνα επίπεδα (>130/85) λόγω ψυχολογικού stress, αγωνίας, άγχους και κατάθλιψης, ο υπερβατικός διαλογισμός είναι μια από τις καλύτερες θεραπείες.
Ο υπερβατικός διαλογισμός, είναι μια τεχνική που αναπτύχθηκε από τον Ινδό γκουρού Μαχαρίσι Μάχες Γιόγκι, διαδόθηκε στη Δύση τη δεκαετία του 1960 και ασκείται αφού καθίσει κάποιος άνετα με τα μάτια κλειστά για 20 λεπτά δύο φορές την ημέρα και συγκέντρωση σε συγκεκριμένο ήχο, εικόνα, μουσική κλπ.
Το μήνυμα του Μαχαρίσι ήταν απλό και άμεσο και είναι το ίδιο σήμερα. Η ζωή είναι ευδαιμονία. Το άτομο γεννιέται για να την απολαύσει.
camping κατά τη διάρκεια  των διακοπών. Οπουδήποτε! Προσοχή: ΔΕΝ ισοδυναμεί με 20λεπτο ύπνο.
Παρόμοιες ευεργετικές δράσεις με τον υπερβατικό διαλογισμό θα μπορούσαν πάντως να προσφέρουν και άλλες μέθοδοι αυτοσυγκέντρωσης, όπως η γιόγκα ή η προσευχή, εικάζουν οι ερευνητές.
Η μείωση της ΑΠ διαπιστώθηκε μετά από 3μηνη παρακολούθηση φοιτητών. Οι φοιτητές που είχαν ΑΠ αυξημένη και έκαναν υπερβατικό διαλογισμό έριξαν σημαντικά την αυξημένη ΑΠ τους σε αντίθεση με όσους απείχαν.
Οι διαλογιζόμενοι βελτίωσαν την ψυχολογική τους διάθεση και τις δεξιότητές του ενώ μειώθηκαν οι ενδείξεις κατάθλιψης, ο θυμός, η εχθρότητα.
Άλλη μακροχρόνια μελέτη για τον Υπερβατικό Διαλογισμό σε ενήλικες έδειξε λιγότερα εμφράγματα, εγκεφαλικά επεισόδια και θανάτους (περιοδικό επιστήμη)
Καιρός συνεπώς είναι μαζί με την δουλειά και διαλογισμός για την μείωση του άγχους, της κατάθλιψης, της καθημερινής αγωνίας και την καλύτερη μακροπρόθεσμη ποιότητα της ζωής
ΠΗΓΗ: American Journal of Hypertension, - Reuters Health - 2009-11-18 16:01:01 -0400)

 http://unews.pathfinder.gr/society/o-yperbatikos-dialogismos-meionei-to-aghos-katathlipsh-emfragmata.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου