Σύμπαν και άνθρωπος

Όλα στο σύμπαν αφορούν τη μεταμόρφωση.Η ζωή μας μοιάζει με τις σκέψεις που τη διαμορφώνουν.

Μάρκος Αυρήλιος

Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2013

Τεχνικές Δημιουργικού Οραματισμού Συγχώρεσης


Οι πιό σοβαρές και Φωτεινές Εσωτερίστικες Μεθοδολογίες τονίζουν πως οι ενοχές είναι η μοναδική αμαρτία που υπάρχει γιατί αρνούνται την Θεϊκότητα μας.
Από την στιγμή που κάνουμε την όποια α-νοησία λόγω της αρνητικής επίδρασης των υποσυνείδητων σκουπιδιών μας (δείτε την άσκηση αυτή πρώτα), η χειρότερη αυτοκαταστροφική παγίδα είναι οι ενοχές που μας μπλοκάρουν και μας κάνουν να σπαταλάμε πολύτιμο χρόνο και πολύτιμη ενέργεια.
Η σωστή δράση είναι να διορθώσουμε την α-νοησία μας όσο το δυνατό καλύτερα, να βρούμε και να καθαρίσουμε τα σχετικά υποσυνείδητα σκουπίδια και να ζητήσουμε συγχώρεση είτε συμβατικώς είτε εναλλακτικώς - με κάποια τεχνική Δημιουργικού Οραματισμού Συγχώρεσης

ΕΝΟΧΕΣ :
Ρίξτε μια ματιά στις τεχνικές λεπτομέρειες της πρώτης άσκησης.
Χαλαρώστε και :
"... Σκέψου κάτι που σε κάνει να νιώθεις ενοχές. Συγκεντρώσου στο ηλιακό πλέγμα και ανέπνευσε βαθιά μέσα από αυτό ...
Επέτρεψε σε ένα ζώο που αντιπροσωπεύει για σένα την ενοχή να πηδήξει έξω από το ηλιακό σου πλέγμα. Τι ζώο είναι ; Παρατήρησε πως συμπεριφέρεται : μπορεί να είναι δειλό, να δείχνει πονηρό, να κάνει παλικαριές ή κάτι άλλο ...
Απλώς παρατήρησε το. Και καθώς το κοιτάς προσπάθησε να καταλάβεις πως νιώθει. Νιώσε τους φόβους και τις ανάγκες του...
Ζήτα του να σου μιλήσει για αυτά, δείξε μεγάλη κατανόηση και άφησε το να σου μιλήσει για οτιδήποτε θέλει, όσο θέλει, μπορεί να έχει πίκρες, πόνους, αρνητικά συναισθήματα, φόβους, φοβίες που θα ήθελε να εξωτερικεύσει ......
Οταν σταματήσει να μιλά, τότε βεβαιώσε το ότι δεν έχεις καμια πρόθεση να το κρίνεις ή να το τιμωρήσεις ποτέ και ότι θα παραμείνεις πάντα φίλος του ...
Οραματίσου δημιουργικούς τρόπους για να ξαναβρεί την υπερηφάνεια του ......
Μετά μπορείτε να παίξετε και να διασκεδάσετε ......
Οταν τελειώσετε άφησε το να φύγει ελεύθερο και ευτυχισμένο ...


Τεχνική "Ανατίναξη"
Η περίφημη αυτή τεχνική είναι ευρέως γνωστή σε διάφορες παραλλαγές.
Νομίζω πως στην χώρα μας πρωτοδημοσιεύτηκε την δεκαετία του 90 σε κάποιο από τα βιβλία με θέμα τον Δημιουργικό Οραματισμό των εκδόσεων "Δυναμική της Επιτυχίας".
Να την επαναλάβετε τρείς φορές για κάθε πρόβλημα, εαν είναι δυνατό την ίδια μέρα.

ΠΡΟΣΟΧΗ :
Οι ασκήσεις του Δημιουργικού Οραματισμού Καταστροφής ΑΠΑΙΤΟΥΝ υπευθυνότητα και άριστη προετοιμασία,  ειδικά του τελευταίου μέρους που πάντα και υποχρεωτικώς είναι Δημουργικός Θετικός Οραματισμός ΜΟΝΟΝ της επιθυμητής λύσης.

ΟΧΙ αυτού που δεν θέλω αλλά ΜΟΝΟΝ αυτού που θέλω.
ΠΡΙΝ κάνετε την άσκηση να επεξεργαστείτε σωστά το σενάριο του θετικού "νοητικού βίντεο", το οποίο πάντα πρέπει να έχει μεγαλύτερη χρονική διάρκεια από το "βίντεο" με το καταστρεφόμενο αρνητικό πρόβλημα.
ΠΡΟΣΟΧΗ : Το Σύμπαν δεν κάνει κέφι τους ανεύθυνους που παριστάνουν ανοήτως τους μαθητευόμενους μάγους.

Ελπίζω να θυμάστε τι είχε πάθει ο Μικυ Μάους με τις σκούπες στην ταινία του Ντίσνεϋ "Φαντασία" :)
Με όσο το δυνατό περισσότερα και εντονότερα θετικά συναισθήματα που "πατάνε το γκάζι" και συντομεύουν τον χρόνο αναμονής της υλοποίησης.
Ρίξτε μια ματιά στις  τεχνικές λεπτομέρειες της πρώτης άσκησης.
Αφού μπείτε σε βαθιά χαλάρωση κλπ :

"Φαντάσου ότι βρίσκεσαι σε ένα πλινθόκτιστο λευκό στενόχωρο μικρό δωμάτιο χωρίς  παράθυρα που μοιάζει με κελί απομόνωσης κάποιας φυλακής και φωτίζεται από μια λάμπα φθορισμού.
Υπάρχει μια μικρή πόρτα που γράφει με μεγάλα κόκκινα γράμματα "ΕΞΟΔΟΣ" και με μικρότερα "Η πόρτα είναι ξεκλείδωτη".
Στο κέντρο του υπάρχει όρθιο ένα μεγάλο κόκκινο βαρέλι στο οποίο είναι γραμμένο με μεγάλα λευκά γράμματα : "ΠΡΟΣΟΧΗ  ΚΙΝΔΥΝΟΣ  ΕΚΡΗΞΗΣ - ΙΣΧΥΡΑ  ΕΚΡΗΚΤΙΚΑ".
Στην πάνω πλευρά του έχει μια κεραία, ένα τηλεχειριστήριο με ένα κόκκινο κουμπί, έναν χοντρό μαύρο μαρκαδόρο και έναν φάκκελο αλληλογραφίας  με τυπωμένες δύο λέξεις : "ΟΔΗΓΙΕΣ  ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ".
Τον ανοίγεις και διαβάζεις, τις σύντομες οδηγίες :
"Γέμισε τους τοίχους με το πρόβλημα σου περιγράφοντας το με τρείς λέξεις το πολύ και πυροδότησε την βόμβα".
Παραξενεμένος και περίεργος αποφασίζεις να ακολουθήσεις τις οδηγίες και μανιωδώς γράφεις με τον μαύρο μαρκαδόρο ξανά και ξανά στους τοίχους, στο ταβάνι και στο πάτωμα το πρόβλημα σου φωνάζοντας το νοερώς ......
Οταν τελειώσεις κάθεσαι λαχανιασμένος στο πάτωμα για να ξεκουραστείς λίγο και κοιτάς γύρω-γύρω τα γραπτά σου.

ΟΛΟ  ΤΟ  ΔΩΜΑΤΙΟ  ΕΙΝΑΙ  ΤΩΡΑ  ΤΟ  ΠΡΟΒΛΗΜΑ  ΣΟΥ.
 Πως νιώθεις ? ...
Δεν το θέλεις αυτό το πρόβλημα πλέον, δεν το θέλεις άλλο αυτό το δωμάτιο. Αποφασίζεις να φύγεις.
Σηκώνεσαι πάνω, πας στην βομβα, παίρνεις το τηλεχειριστήριο της,  πας στην πόρτα,  την ανοίγεις και βγαίνεις έξω. Χτυπάς με δύναμη την πόρτα του δωματίου που κλείνει ορμητικά πίσω σου.

ΕΙΣΑΙ  ΤΩΡΑ  ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ  ΑΠΟ  ΤΟ  ΠΡΟΒΛΗΜΑ  ΣΟΥ !
Παίρνεις μερικές βαθιές ανάσες. Χαίρεσαι τον πεντακάθαρο γαλάζιο ουρανό και τις χρυσές ζεστές ακτίνες του Ηλιου που σε χαϊδεύουν απαλά.
Νιώθεις χαρούμενος, νιώθεις ανάλαφρος, νιώθεις απελευθερωμένος, νιώθεις όμορφα ...
Μερικά μέτρα μακριά σου βρίσκεται ένα καφέ μεταλλικό κτίσμα σε μέγεθος περιπτέρου στο οποίο υπάρχει μια λευκή ταμπέλα με μεγάλα κόκκινα γράμματα που γράφει : "ΑΤΟΜΙΚΟ  ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ  ΓΙΑ  ΑΤΟΜΙΚΟ  ΠΟΛΕΜΟ"  και μια λευκή πόρτα που γράφει "ΕΙΣΟΔΟΣ" με μεγάλα κόκκινα γράματα.
Χαμογελάς πονηρά και παιχνιδιάρικα ! Πας στην πόρτα του καταφυγίου, την ανοίγεις, μπαίνεις μέσα του, την κλείνεις προσεκτικά πίσω σου και πατάς με μια άγρια χαρά το κόκκινο κουμπί του τηλεχειριστηρίου της βόμβας !
Ακούς έναν θόρυβο και το καταφύγιο τραντάζεται. Μετά από λίγο ανάβει ένα πράσινο φως πάνω από την πόρτα του καταφυγίου και σε μία ηλεκτρονική οθόνη δίπλα του εμφανίζεται το μήνυμα : "Η περιοχή είναι ασφαλής - μπορείτε να φύγετε από το καταφύγιο."
Ανοίγεις την πόρτα του, βγαίνεις έξω και βλέπεις το δωμάτιο που έχει ανατιναχτεί να έχει εξαφανιστεί τελείως και στην θέση του να υπάρχει ένας μικρός κρατήρας διαμέτρου 12 μέτρων.
Ενα ρυάκι που υπήρχε δίπλα στο δωμάτιο χύνεται μέσα του και σε λίγο θα έχει γίνει μια όμορφη λιμνούλα !
Ενθουσιασμένος προχωράς σε έναν όμορφο λουλουδιασμένο δρόμο που ανοίγεται μπροστά σου δίπλα στο ρυάκι, σφυρίζοντας αμέριμνα ένα χαρούμενο σκοπό.
Εχεις πιά απαλλαγεί από το πρόβλημα και το απολαμβάνεις. Δες και απόλαυσε τον εαυτό σου απαλλαγμένο από το πρόβλημα σου ...
Δημιούργησε τώρα μια αντίστοιχη θετική εικόνα, με τον εαυτό σου να απολαμβάνει αυτά που θέλει τώρα που δεν υπάρχει πιά αυτό το πρόβλημα σου, τώρα που είσαι πιά ελεύθερος.
Απόλαυσε αυτή την εικόνα, νιώσε την με όλες σου τις αισθήσεις, βίωσε τα όμορφα συναισθήματα που σου προκαλεί ( αγάπη, χαρά, ανακούφιση, ικανοποίηση, ευγνωμοσυνη, ενθουσιασμό - όσο το δυνατό περισσότερα και εντονότερα ) και απόλαυσε τα για μερικά λεπτά ......


 http://www.en-gr.com/index.php/en/thriskia/dialogismoskaioramatismos/538-creative-forgiveness-visualisation?hitcount=0

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου