Σύμπαν και άνθρωπος

Όλα στο σύμπαν αφορούν τη μεταμόρφωση.Η ζωή μας μοιάζει με τις σκέψεις που τη διαμορφώνουν.

Μάρκος Αυρήλιος

Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013

Μαγικοί Καθρέφτες

Οι μαγικοί καθρέφτες προέρχονται από την Κίνα και την Ιαπωνία. Έγιναν δημοφιλείς στην Ευρώπη τον 19ο αιώνα και πολλοί διακεκριμένοι επιστήμονες έχουν προσπαθήσει να εξηγήσουν το φαινόμενο..
Μαγικοί καθρέφτες -φτιάχτηκαν, για να δεις το παρόν, το παρελθόν και το μέλλον.
Είναι της μεγάλης ποικιλίας, και μεγάλης αρχαιότητας.
Οι καθρέφτες δεν είναι μόνο διακοσμητικά στοιχεία που χρησιμοποιούμε για να βλέπουμε τους εαυτούς μας… Κάτι μου λέει ότι είναι είσοδοι για την άλλη πλευρά.
Η Γιαγιά μου με μάλωνε το βράδυ όταν τον κοιτούσα και δεν μου εξηγούσε γιατί.
Ακόμη και τώρα θυμάμαι τα λόγια της και όταν κοιτάζω τον εαυτό μου στον καθρέφτη νύχτα,με πιάνει ένα είδος φοβίας, πιστεύοντας ότι θα με ρουφήξει κάτι από μέσα.
Ίσως και για αυτό να μη βλέπω ποτέ τον εαυτό μου σε καθρέπτη τη νύχτα.
Έχει ειπωθεί από ερευνητές,ύστερα από πειράματα ότι η πολύωρη επαφή ενός ατόμου με τον καθρέφτη τον οδηγεί στην ανάδειξη υποσυνείδητων σκέψεων που ίσως οδηγήσει,με μικρά βήματα, στην κατανόηση του εαυτού του.
Οπότε μπορούμε να βγάλουμε ως συμπέρασμα ότι η επίδραση στο υποσυνείδητο του εαυτού μας,οδήγησε στην μεταμόρφωση του καθρέφτη σε μαγικό πέρασμα σε άλλους κόσμους,οι οποίοι κάλλιστα θα μπορούσαν να είναι οι κόσμοι του κρυφού εαυτού μας και των απόκρυφων επιθυμιών του.
Ο καθρέφτης ασκεί μια περίεργη λοιπόν επιρροή στον ψυχισμό μας.
Στον Άρχοντα των Δαχτυλιδιών η Γκαλάντριελ μπορεί να δει όσα γίνονται και όσα θα γίνουν μέσω ενός καθρέφτη.
Στην ελληνική μυθολογία, ο Περσέας σκότωσε τη Μέδουσα κρατώντας ένα καθρέφτη που του είχε δώσει η Θεά Αθηνά ώστε να μη δει απευθείας τη μορφή της Μέδουσας και πετρώσει.
το Μαγικό Καθρέφτη του Χάρυ Πόττερ, οποίος αντανακλά τις βαθύτερες επιθυμίες αυτού που κοιτά σε αυτόν.
Η κακιά μητριά της Χιονάτης, ψάχνει να βρει μέσω ενός μαγικού καθρέφτη ποια είναι η πιο όμορφη γυναίκα στο κόσμο.
Ο Κόμης Δράκουλας παρουσιάζεται να μην έχει αντανάκλαση στον καθρέφτη,
…Έναν καθρέφτη χρησιμοποίησε και ο Καστανέντα ακολουθώντας τις οδηγίες του Ναγουαλ «Δον Χουαν»για να έρθει σε επαφή με εναν «σύμμαχο»,ένα ανόργανο ον από την «άλλη πλευρά»… όπως την περιγράφει στο βιβλίο «Εσωτερική Φλόγα» η όλη εμπειρία ήταν τρομερά εντυπωσιακή αλλά και αρκετά τρομαχτική… ο καθρέφτης είναι μια πόρτα για την θέαση αυτού του «άλλου κόσμου»…
Επίσης όταν πεθαίνει κάποιος, βάζουμε στους καθρέφτες σεντόνια. ’Ετσι σκεπάζουμε τον καθρέφτη για να μην βλέπει ο νεκρός το είδωλό του και δεν μπορεί να περάσει στην άλλη όχθη…
Ενώ αντίθετα…οι Φαραώ ταξίδευαν πάντα για τον άλλο κόσμο, παρέα με έναν καθρέφτη για να μπορούν να αναγνωρίσουν τον εαυτό τους όταν φτάσουν…
πηγές κειμένου: http://www.neraidokiklos.gr, http://www.mysteries.gr
 http://genesisxresearch.wordpress.com/2011/09/21/magic-mirrors/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου